Sırada Hollanda var

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Sırada Hollanda var

SPOR Haberleri  / Sabah

Avrupa'da Galatasaray ve Fenerbahçe ile sevinip, Beşiktaş ile üzülen Türkiye, Avrupa sezonunun ikinci yarısına iddialı giriyor. Hedef Hollanda'yı geçip ilk 10'a girmek

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup aşaması bu hafta içi oynanan maçlarla son bulurken, Türkiye topladığı puanlarla ilk 12'deki yerini sağlamlaştırdı. Gruplarda topladığı 5.400 puanla toplamda 33.400'ü bulan Türk takımları, UEFA Ülkeler Sıralaması'nda 11.sırada yer aldı. Üstelik eleme aşamasında Galatasaray ve Fenerbahçe ile temsil edilecek olan Türkiye, ilk 10'a girmek için de önemli bir fırsata sahip. 35.229 puanlı Hollanda'nın tek temsilcisi PSV, Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir kuraya girerken, Avrupa Ligi'nde ilerleme şansı bulunan G.Saray ile F.Bahçe'nin performansı sıralamada belirleyici olacak. 

Kupa 1 ve 2'ye direkt uçuş...
Türkiye'nin hemen arkasında yer alan 32.975 puanlı İsviçre, kış sezonunda Basel ve Sion ile puan toplamaya çalışacak. Çek Cumhuriyeti'nin tek temsilcisi olarak Sparta Prag kalırken, 31.325 puanlı Çeklerin Türkiye'ye yetişmesi zor gözüküyor. Bu da ilk 12'de tutunmamızı sağlayarak 2017/18 sezonunda lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi, kupa şampiyonunun ise Avrupa Ligi'ne kalmasını garantilememiz anlamına geliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...