Beşiktaş'ta Tolga defteri kapandı, devre arasında...

Düzenleyen:
Beşiktaş'ta Tolga defteri kapandı, devre arasında...

SPOR Haberleri

Yediği hatalı gollerle taraftarların hışmına uğrayan tecrübeli kaleciye yönetim de sırt çevirdi. Güneş'in de Galatasaray derbisinde Günay'a şans verebileceği belirtildi

HÜSEYİN EROĞUL - Kaleyi bulan 4 şutun 3'ünün gol olduğu Sporting Lizbon maçı Tolga Zengin'i Beşiktaş'taki kariyerinin sonuna taşıdı. Taraftarlarından yöneticilerine kadar herkes tarafından Avrupa'dan elenmenin sorumlusu olarak gösterilen Tolga'yı siyah-beyazlı taraftarlar bir daha Beşiktaş formasıyla görmek istemiyor. Geçtiğimiz hafta David Ospina için sosyal medya üzerinden harekete geçen ve Kolombiyalı kaleciyi Beşiktaş'a çağıran Beşiktaşlılar, "Derbide kalede Günay'ı görmek istiyoruz" diyerek Tolga Zengin'in derbide oynatılmaması için kampanya başlattı. Maçın ardından soyunma odasında göz yaşlarına hakim olamayan Tolga'yı takım arkadaşları teselli etmeye çalışırken, Teknik Direktör Şenol Güneş'in Galatasaray maçında ne yapacağı merakla bekleniyor. Tolga'yı neredeyse tamamı dolu olması beklenen Olimpiyat Stadı'nda oynatması durumunda taraftarların daha çok eleştirmesinden endişe eden Güneş'in, yedek kaleci Günay konusunda da çekinceleri olduğu öğrenildi. 

Ospina'yı bitirecekler
Tolga Zengin'in yediği hatalı goller Beşiktaş Yönetimi'nin de moralini bozdu. Geçen sezon Club Brugge ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada yediği hatalı gollerle Beşiktaş'ın Avrupa'dan geri dönmesinin sorumlusu olarak gösterilen tecrübeli eldivenin Lizbon'daki performansı sonrası yöneticiler "Tolga topa çıkmaya korkuyor. Geçen sene yaptığının aynısını burada da yaptı. Yine çok basit bir kaleci hatası yüzünden elendik" diyerek faturayı Tolga'ya kesti. Kaleci transferi için harekete geçecek olan yönetim, ikinci yarıda eldivenleri yabancı bir isme emanet edecek.  Adaylar arasında en güçlü ismin ise David Ospina olduğu belirtildi. Bu arada Tolga Zengin de Beşiktaş camiasından özür diledi. Tecrübeli file bekçisi, "Eleştirilerin tamamını kabul ediyorum ve hatalı yediğim gollerden dolayı herkesten özür diliyorum" açıklamasını yaptı. 

Valdes'in ahı mı tuttu?
Tolga Zengin'in performansı akıllara sezon başında yapılmayan kaleci transferini getirdi. Beşiktaş'ta göreve başlarken kalecilerin performansını görmek istediğini söyleyen Şenol Güneş, kamp dönemlerinin ardından da kaleci transferine ihtiyaç olmadığını söylemişti. Yedek kalecisi Cenk Gönen'i Galatasaray'a gönderen siyah-beyazlılar ise daha sonra Barcelona'nın eski kalecisi Victor Valdes ile görüşmüş ancak transfer gerçekleşmemişti. Valdes daha sonra yaptığı bir açıklamada Beşiktaş'ı ciddiyetten uzak bir kulüp olarak değerlendirirken, "Onlara söz verdiğim için başka bir takımla görüşmedim. Ani bir kararla vazgeçtikleri için de zor durumda kaldım" ifadelerini kullanmıştı. 

Gum iddiası
- Beşiktaş ile ilgili Brezilya'dan sürpriz bir transfer haberi geldi. Brezilya basınında çıkan haberlerde, Fluminense forması giyen stoper Welington Pereira Rodrigues (Gum) ile siyah-beyazlıların 3 yıllık bir anlaşmaya varmak üzere olduğu kaydedildi. 

Yorgun idman 
- Beşiktaş'ta derbi mesaisi dün sabah başladı. Dün 06.30'da İstanbul'a ulaşan siyah-beyazlılar, salonda değişmeli olarak yenileme çalışmaları yaptı. Beşiktaşlı futbolcular bu akşam saat 19.00'da yapacağı idmanla hazırlıklarını sürdürecek. 

En kötü istatistik
- Beşiktaş Avrupa’da bu sezon en kötü istatistiklere Sporting maçında imza attı. Siyah-beyazlılar yüzde 46 topla oynama yüzdesine sahip olurken, 8 şut çekti ve bunlardan yalnızca 2'si kaleyi buldu.  Beşiktaş, ayrıca yüzde 74 pas oranıyla karşılaşmayı tamamlarken 291 başarılı pas yaptı. Bu istatistikler Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki 6 maçın en kötü istatistiği olarak kayda geçti. 
Beşiktaş'ta Tolga defteri kapandı, devre arasında...
Al Teo’yu ver Q17’yi!
Sporting Lizbon'un Quaresma aşkı dinmiyor. Portekizli oyuncuyu kadrolarına katmak için her fırsatı değerlendiren Lizbon ekibi, siyah-beyazlıların "Olmaz" cevabına karşılık ocak ayında resmi teklif hazırlıklarına başladı. Portekizlilerin Quaresma'ya karşılık golcü oyuncuları Teofilo Gutierrez'i Beşiktaş'a vermeye hazır olduklarını ve siyah-beyazlı kulübe bu teklifi sunacakları belirtildi. Portekiz ekibinin bir diğer seçeneğinin ise PSV Eindhoven'a kiralık olarak gönderdiği Zakaria Labyad'ı bir miktar parayla birlikte Beşiktaş'a teklif etmek olduğu öğrenildi. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...