Beşiktaş, Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da devirdi

Düzenleyen:
Beşiktaş, Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da devirdi

SPOR Haberleri

Derbide tarihi rakibine 90 dakika üstün olan siyah-beyazlılar Sneijder'in attığı golle geriye düştü. Gomez beraberliği sağladı, Gökhan Töre Kartal'ı zirveye uçurdu

HÜSEYİN EROĞUL

Perşembe gününden itibaren Tolga Zengin kriziyle uğraşarak derbiye hazırlanan Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleye baskılı başladı. Rakibinin ön tarafta oyun kurmasını engellemeye çalışan siyah-beyazlılar ilk 15 dakikada iki tehlikeli fırsat yakalasa da Sosa ve Gomez'in şutlarında Muslera gole izin vermeyen isim oldu. 26'da Quaresma'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail'in vuruşunda da Muslera ayaklarıyla gole izin vermedi.  Uruguaylı kaleci 29'da da Olcay'ın uzaktan şutunda topa sahip olmayı başardı. 37'de Burak Yılmaz'ın ani sakatlığıyla Umut değişikliğine giden sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'ın baskısı karşısında topa sahip olmakta güçlük çekerken 43'te Quaresma'nın şutu az farkla dışarı gitti. İlk yarının son dakikalarında Muslera Galatasaray'ı yine kurtaran isim oldu. Birçok pozisyonda Beşiktaş'ın net pozisyonlarını engelleyen Uruguaylı, 44'te de Gomez'in şutunu kornere çelince devre 0-0 sona erdi.
Bir hata da Günay'dan
Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. İlk yarıdaki savunma pozisyonundan vazgeçerek hücuma ağırlık veren sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ı ön tarafta baskı altına almaya gayret ederken, siyah-beyazlı savunma kritik müdahalelerle kalesini korudu. Ancak 55. dakikada sahalarda pek de görülmeyen bir golle Galatasaray 1-0 öne geçti. Perşembe günü çıkmayan Tolga'nın hatasıyla mağlup olan Beşiktaş, bu sefer de çıkan Günay'la golü yedi. Galatasaray savunmasından gelen ani topa koşturup on sekiz dışında Sneijder'le birlikte müdahale eden Günay, meşin yuvarlağı ıskaladı; Hollandalı uzak mesafeden boş kaleye vurdu: 0-1. Beşiktaş'ta golün şoku yaşanırken sahneye çıkan Gomez uzaktan bir şutla iki dakika sonra Muslera'yı avladı: 1-1. 60'ta Olcay-Kerim değişikliği yapan siyah-beyazlılar, 64'te genç oyuncuyla şansını denese de Muslera'yı geçemedi. 74'te Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Quaresma'nın yerine oyuna giren Gökhan Töre, Kerim'in yaptığı ortaya gelişine sert vurdu ve Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Son dakikalarda daha baskılı olan Kartal, Galatasaray'ın ileri çıkmasına izin vermeyince 10 maçlık hasrete Olimpiyat'ta son noktayı koydu: 2-1.

Beşiktaş, Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da devirdi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...