Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Donk %99 Galatasaray'da'

/ Kaynak: Fanatik
'Donk %99 Galatasaray'da'

SPOR Haberleri  / Fanatik

Bu sözler bize değil, Kasımpaşa'nın hocası Rıza Çalımbay'a ait... FANATİK, Lacivert-Beyazlı takımın idmanını ziyaret etti, işin aslını öğrendi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay’dan gelişmeleri öğrendi. Bu sezon Lacivert-Beyazlı kulüpte oldukça başarılı bir grafik çizen Çalımbay, Donk transferiyle ilgili sorularımızı içtenlikle yanıtladı. İşte noktasına virgülüne dokunmadan deneyimli teknik adamın açıklamaları...

‘Bizimle birlikte patladı’
“Donk birkaç senedir burada, fakat hiç böylesine flaş olmadı. Gerçek anlamda patlama yaptı ve transferin bir numaralı ismi. Bunun nedeni bizim onun mevkisini değiştirmemiz. Bizimle birlite tam anlamıyla çıkışa geçti. Oyuncuyu nerede oynatacağınız çok önemli. Donk da orta sahada kendini buldu. Belki daha önce burada oynasa takıma faydası daha fazla olurdu. Mesela Umut Bulut da Ankaragücü’nde ben gelmeden önce yedekti. Fakat onu forvet arkasına koydum ve hep oynattım. Sonrasında buralara geldi”

‘Oyuncunun önünü açarım’
“Bence Donk devre arasında gider, benim fikrim yüzde 99 Galatasaray’a gideceği yönünde. Başkanlar düzeyinde görüşülüyor. 6 ay sonra zaten bitiyor sözleşmesi. Kulüpler anlaşırsa maddi açıdan sorun olmaz. Ben oyuncunun önünü açarım. İyi bir yere gidecekse asla futbolcuya sorun oluşturmam. Bizim zaten bir sürü baktığımız oyuncu var, yerine de yenisini buluruz. Turgay Bey (Ciner) alabilirse alır, olmazsa seneye kalır. Transfer toplantısını da zaten gerçekleştireceğiz”

‘Diretmenin anlamı yok’
“Galatasaray’da Donk kesinlikle başarılı olur ve rahatça oynar. Topla alışverişi mükemmel, tekniği çok iyi. Defansif olarak da agresif tarafı var. Ben bu saatten sonra mecbur kalmadıktan sonra onu stoperde değerlendirmem. Galatasaray’ın kadrosunda şu anda onun gibi bir oyuncu yok. Mesela Fenerbahçe ve Beşiktaş’a belki o kadar gerekli değil ama Galatasaray’ın önlibero bölgesinde boşluğu var. Bu yorumlarım transfer biterse geçerli tabi. Ben oyuncumun çok iyi yere gitmesini isterim ama benden de sezon sonu ayrılmasını isterim. Fakat şartlar oluşursa diretmenin anlamı yok”

‘Denizli ayağa kaldırır’
“Mustafa hoca ile sürekli konuşuyoruz, sadece bugün değil. Bendeki yeri çok ayrı. Antrenörlüğe onunla başladım. Sürekli görüşürüz. Kendisini ben aradım ve Umut Bulut’u istedim. O da Burak’ın sakat olduğunu ve hücumda sorun yaşadıklarını belirtti. Haklı. Ben zaten Umut’u kiralık talep ettim. Umut gibi bir oyuncunun oturmaması lazım. Oynamalı. Sonrasında Donk’u söyledi. Bence Mustafa Denizli başarılı olur. Takımı ayağa kaldırır. Ama devre arasında ona destek çıkılmalı. 5-6 tane çok iyi transfer yapması gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi de var”

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...