4 nala hedefe

Düzenleyen:
4 nala hedefe

SPOR Haberleri

Torku Konyaspor karşısında ilk 45 dakikada suskun kalan Kartal, 30 dakika içinde Oğuzhan, Gomez, Gökhan ve Kerim’le rakibini gole boğarak şampiyonluk iddiasını güçlendirdi

HÜSEYİN EROĞUL

Sürpriz elektrik kesintisiyle ilk yarının son maçına başlayan Beşiktaş, kısa sürede oyuna ağırlığını koydu. Oğuzhan'ın kritik paslarıyla Konyaspor ceza sahası etrafında etkili olan siyah-beyazlılar, 11'de Gomez'in şutuyla ilk kez kaleyi yokladı. 14'te ise Konyaspor'un misillemesi geldi. Ömer Ali'nin sağdan yaptığı ortaya Bajic ön direkte topuğuyla şık bir vuruş yaptı ancak top üst direkten geri döndü. 19'da Rhodolfo'nun kafasıyla gole bir kez daha yaklaşan Beşiktaş ekip 20. dakikadan sonda ileri çıkmakta güçlük yaşamaya başladı. Alan savunmasını iyi uygulamaya başlayan ve siyah-beyazlıların pas koordinasyonunu engellemeyi başaran Torku Konyaspor karşısında bir ara bocalayan Beşiktaş, son dakikalara doğru oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. 39'da Oğuzhan'ın frikiğinde ceza sahasında kalan topa Gomez sert vurdu ancak top üstten dışarı çıktı. Son dakikada iki takım da pozisyon bulsa da skora etki edemedi ve devre golsüz sona erdi. 
Kartal ikinci yarı coştu
İkinci yarıya ise kimlik değiştirerek başladı Beşiktaş. 51'de Oğuzhan'ın resital gibi golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, 4 dakika sonra Gomez'in kafasında önce kaleci Serkan'a, ardından da direğe takıldı. Golün ardından oyunu daha coşkulu oynamaya başlayan siyah-beyazlılar, rakibinin başını döndürmeye başladı. Beşiktaş'ın baskısı karşısında Selim ve Traore'yi oyuna süren Torku Konyaspor'un hamlesine Quaresma-Olcay karşılığı veren Beşiktaş, rakibinin aldığı riski lehine çevirmeyi başardı ve 64'te Gomez'le skoru 2-0 yaptı. Olcay'ın ara pasına hareketlenen Alman yıldız, çaprazdan düzgün bir vuruşla takımını rahatlattı. Çözülen rakibi karşısında rahat oynamaya başlayan siyah-beyazlılar 70'te Gökhan Töre'nin ceza sahası dışından şutuyla tabelayı 3-0 olarak değiştirdi. Siyah-beyazlılar, Konyaspor'un geride verdiği boşlukları affetmedi ve 80'de Sosa'nın arka direğe yerden gönderdiği ortayı Kerim filelere göndererek skoru tayin etti: 4-0 yaptı. Beşiktaş, ikinci yarıda şiir gibi futboluyla net bir galibiyet alarak 2016'ya lider girdi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...