Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Derbide gülen Galatasaray

Düzenleyen: / Kaynak: Fanatik
Derbide gülen Galatasaray

SPOR Haberleri  / Fanatik

Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Odeabank rakibi Beşiktaş'ı 90-76 yendi.

Anadolu Efes yenilgisinin ardından Fenerbahçe derbisi dahil evinde yenilmeyen Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan’ı da geçit vermedi. Green’in beklenmedik sakatlığı, coach Ergin Ataman’ın oyun düzenini bozsa da Sarı-Kırmızılılar, tüm oyunculardan verim aldığı bir mücadele ortaya koydu. 

Maçın başında Galatasaray’ın 13-0’lık serisine Beşiktaş 10-0’lık seriyle cevap verdi, 1. çeyrek 20-16 ev sahibini lehine biterken maçın yıldızı kendini gösterdi; Dorsey... ABD’li pivot ilk 10 dakikaya, 8 sayı, 4 ribaunt ve 4 blok sığdırdı. Savunma zaafı bulunan Beşiktaş’a karşı hamle üstüne hamle yapan Sarı-Kırmızılılar, özellikle de dış şutlarla rakip potayı sayıya boğdu. 

Schilb’le 4’te 3 üçlük bulan Cim Bom, 23-5’lik seriyle farkı 19’a çıkartıp, devreyi 47-32 üstün kapattı. Zaten ilk yarı istatistikleri iki takım arasındaki farkı ortaya koydu; asist (12/7) ve ribauntlarda (21/16) Galatasaray, ezeli rakibini adeta ikiye katladı. 

6 oyuncudan çift haneli sayı

İkinci yarıda Beşiktaş, Hamilton’la oyuna ağırlığını koydu... Dış şut isabetini artıran, asist ve ribaunt istatistiğini iyileştiren Siyah-Beyazlılar farkı 9’a çekti: 49-40. Ancak kaptan Sinan’ın ikili oyunları, Aslan’ı çabuk toparladı ve son bölüme 64-55 üstün girmesini sağladı. 4. çeyrekte maçın temposunu ayarlayanın Galatasaray olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. 

İkili oyunlarda etkili olan Sarı-Kırmızılılar, 35.dakikada 25 sayıya çıkardığı farkı maç sonuna kadar koruyup, 90-76’lık zafere gitti, evinde üst üste 7.galibiyetini aldı. Galatasaray’da 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken daha ilk çeyrekte yıldızlaşan Dorsey’in double double’lık (14 sayı, 15 ribaunt) performansı takdire şayandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...