Gol atan kazanıyor

Düzenleyen:
Gol atan kazanıyor

SPOR Haberleri

İstatistiklere göre; ligin en çok gol atan takımı Beşiktaş, ligin en az gol yiyen ekibi F.Bahçe’yle girdiği yarışta mutlu sona daha yakın

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı geride kalırken, Beşiktaş ve Fenerbahçe en yakın rakipleri Galatasaray’a iki haneli fark yaptı. Attığı 41 golle ligin en çok gol atan takımı olan Beşiktaş zirvede yer alırken, kalesinde gördüğü 13 golle ligin en az gol yiyen ekibi Fenerbahçe'nin ikinci sırada kalması, "Şampiyonluk kupasına çok atan mı, yoksa az yiyen mi uzanıyor?" sorusunu beraberinde getirdi. Süper Lig'de 1959 yılından bu yana 20 kez daha çok gol atan takım şampiyon oldu. 18 defa da ligin en az gol yiyen ekipleri mutlu sona ulaştı. Üç puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan itibaren ise 12 defa çok gol atan takımlar, 6 kez de en az gol yiyen ekipler şampiyonluk sevinci yaşadı.
Fener’e 90 gol yetmedi
Vitor Pereira yönetiminde ilk yarının en az gol yiyen takımı konumunda bulunan Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda Christoph Daum ile çıktığı 34 maçta 90 gol atarken, bu sayı şampiyonluk için yeterli olmadı ve unutulmaz 16 dakikanın ardından kupayı Galatasaray kaldırdı. Arthur Zico'nun yönetiminde geçen iki sezonda da ligin en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe, 2007-2008 sezonundaki şampiyonluğu 23 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray'a kaptırmıştı.
1986’da Beşiktaş gülmüştü
Geçen sezonun 17. haftasını 27 golle geçen Beşiktaş'ı farklı bir kimliğe dönüştüren Şenol Güneş, 1995-1996 sezonunda da Trabzonspor'u 79 golle ligin en çok gol atan takımı yapmış ancak şampiyonluğu Carlos Alberto Parreira yönetiminde 19 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. 1985-1986 sezonunda 65 golle ligin en çok gol atan takımı olan Beşiktaş, 20 golle en az gol yiyen takım olan Galatasaray'ın önünde şampiyonluk ipini göğüslemişti. > Uğur AKTAN

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...