Skandallar yılı 2015!

Skandallar yılı 2015!

SPOR Haberleri

Sporda 2015 yılına tam anlamıyla skandallar damga vurdu. Futbolun kalbi FIFA ve UEFA'daki yolsuzluk iddiaları dünyayı sarstı...

Skandallar yılı olarak da kayda geçti. Tüm dünyanın bütün sene boyunca konuştuğu olay ise, futbolun kalbinde yaşanan yolsuzluk skandalıydı.
UEFA Başkanı Michel Platini ile FIFA başkanı Sepp Blatter’in kara para akladığı ortaya çıktı. Blatter tarafından 2011 yılının Şubat ayında Platini’ye verilen 2 milyon İsviçre Frankı başta olmak üzere rüşvet ve yolsuzlukla ilgili çıkan söylentiler, 27 Mayıs’ta 7 yetkilinin gözaltına alınmasıyla patlak verdi. FIFA İcra Kurulu’nun eski üyesi Chuck Blazer da ömür boyu men cezası alınca, işin ciddiyeti anlaşıldı. 20 Temmuz’da Blatter, bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını söyledi. Her defasında iddiaları inkar eden ikiliye ise FIFA Etik Komitesi sonunda 8 yıl men cezası verdi.

Rusya’ya men, Aslı’ya 8 yıl ceza
Futbolun ardından ikinci bomba atletizmde patladı. Rüşvetin yanı sıra Rusya’nın devlet teşvikiyle doping yaptığı ‘Anti-Doping Komisyonu’ tarafından rapor edildi. Bunun üzerine atletizmde yer yerinden oynadı. Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Valentin Balakhnichev, soruşturma nedeniyle görevinden istifa ederken Uluslararası Atletizm Federasyonu, Rusya’nın üyeliğini askıya aldı, aynı zamanda tüm müsabakalardan geçici olarak men cezası verdi. Türk atletizmi de bu rüzgardan nasibini aldı. Spor mahkemesinde davası süren Olimpiyat Şampiyonu atletimiz Aslı Çakır Alptekin, doping nedeniyle 8 yıl müsabakalardan men edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...