UEFA korkusu

Düzenleyen:
UEFA korkusu

SPOR Haberleri

Muharrem Usta, kulübün önünde büyük tehditler olduğunu belirterek, en kötüsünün UEFA'nın mali kriterleriyle ilgili yaptırımları olduğunu söyledi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. “Göreve gelmeden önce aldığımız bilgilerle geldikten sonra karşılaştığımız mali tablo arasında sürpriz sayılabilecek bir durumun yok” diyen Usta, işlerinin kolay olmadığını söyledi. Çok acil karar verilmesi gereken konularla ilgilendiklerini dile getiren Usta, UEFA'nın mali kriterler hakkındaki yaptırımlarına dikkat çekti. Türkiye'deki kulüpler arasındaki mali kriterler anlamında en zor durumu Trabzonspor'un yaşadığını vurgulayan Muharrem Usta, “UEFA'daki tehditten kurtulabilmek gerçekten çok zor. Sadece zararlardan kurtulmak için mayıs, haziran aylarına kadar Trabzonspor'un olağanüstü kâr etmesi gerekiyor. Hâlâ devasa bir bütçe açığımız var. Bunu kapatmak lazım ki radardan çıkabilesiniz. Bir şekilde ağır darbe almadan tünelin ucunu görebilmemiz lazım ama işimiz gerçekten çok zor. UEFA'nın verdiği bir tarih yok. Görüşmeler sürüyor" diye konuştu.
Mbia ile yola devam
Kamuoyu baskısı hissetmediklerini vurgulayan Usta, "Popülist davranma ya da 'şu transferi yapmamız lazım' diye gündemimiz yok. Basında okuduklarımla bizim çizgimiz arasında çok net fark var. Basında gördüğümüz kadarıyla çok şey yapıyoruz ama biz onların yüzde 91'ini yapmıyoruz. Yapmayı da düşünmüyoruz" ifadesini kullandı. Ekonomik problemler yaşadıkları Mbia konusunun netleştiğini müjdeleyen Başkan Usta, "Mbia ile yola devam ediyoruz. Bizim açımızdan önemli bir oyuncu. Son gelinen noktada devam yönünde karar alındı. Gördüğüm kadarıyla motivasyonu oldukça iyi. Yeni sayfa açarak, buradaki hayatına devam ediyor. Büyük zarardan kâr ederek yola devam ediyoruz. Mbia'nın bu takıma çok şey vermesi lazım ve verebilecek kalitede birisi. Bu konuyu artık kapattım. Bence hepimizin kapatması lazım. Aynı sözleşmeyle devam ediyor" ifadelerini kullandı..
Marin gidebilir
Muharrem Usta, Marko Marin'in takımdan ayrılacağı yönündeki haberlere ilişkin ise kesin bir cevap vermekten kaçındı. G.Saray'a gideceği konuşulan yıldız oyuncu hakkında konuşan Usta, "Kadromuz kalabalık. Her açıdan bakıldığında kadroyu daha sağlıklı bir zemine oturtma durumu söz konusu. Bunun için de kimin gidip kalacağı, kimin fiyatında iyileştirme yapılacağı konuları biraz kulübün içinde kalsın" ifadesini kullandı. Usta, şike süreciyle ilgili mücadelelerinin süreceğini de vurgulayarak, "Kendi hakkımızı savunuyoruz. Baskı, zulüm, işkence yok arkadaşlar. Kendi hakkımızı savunurken sonuna kadar Trabzonspor başkanı olarak atmamız gereken adımlardan zerre kadar taviz vermemiz mümkün değil" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...