Altyapı harekatı

Düzenleyen:
Altyapı harekatı

SPOR Haberleri

Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, görevde olduğu 50 günde 11 genç oyuncuyu A Takım kadrosuna aldı

Trabzonspor'da teknik direktörlük görevine Sadi Tekelioğlu'nun getirilmesinin ardından altyapıdan yetişen oyunculara adeta gün doğdu. Şota sonrası gençlik geliştirme teknik sorumluluğu görevini yürüten Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, genç oyuncuların takıma kazandırılması yolunda da önemli bir hamle yapmış oldu. Tecrübeli teknik adam, altyapıdan beraber çalıştığı oyuncuları kadroya alarak forma şansı verdi. Ligin 12. haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi takımın başına getirilen Tekelioğlu, 50 günlük görev süresi içerisinde altyapıdan yetişen 11 oyuncuyu maç kadrosuna aldı. Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda kaleci Estaban Alvarado'yu oynatmayan Tekelioğlu, altyapıya kendisinin kazandırdığı Uğurcan Çakır'a forma şansı verdi. Tekelioğlu, bir diğer genç kaleci Yavuz Aygün'ü de bazı maçlarda 18 kişilik kadroya dahil etti. 
Yeni golcü Beşir
Tekelioğlu, oyun tarzı Burak Yılmaz’a benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşir'i de unutmadı. Lig ve kupada toplam 77 dakika görev alan ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı. UEFA tarafından "Türk Messi", "Yeni Hagi" şeklinde tanıtılan ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür de son oynanan Adana-spor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu. Trabzonspor 17 Yaş Altı takımında forma giyen ve milli takımın da kaptanlığını yapan 16 yaşındaki hücuma dönük orta alan oyuncusu, bordo-mavililerde en genç yaşta formayı giyen isim olarak da tarihe geçti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...