Tarifeli tasarruf

Düzenleyen:
Tarifeli tasarruf

SPOR Haberleri

Bazı oyuncuların sözleşmelerinde indirim yaptıran yönetim, deplasmanlara tarifeli uçaklarla gidilmesine karar verdi. Böylece 400 bin avro cepte kalacak

Trabzonspor, kulübün borcu 500 milyon liraya yaklaştığı için her alanda tasarruf adımları atmaya devam ediyor. Futbolcu alacakları nedeniyle FIFA'ya şikâyet edildikten sonra, kulübe icra yazıları gelen bordo-mavililer, Muharrem Usta'nın başkanlığa seçilmesiyle öncelikle personel sayısında azaltmaya gitmeye başlamıştı. Yönetim, futbolcularının sözleşmelerini de makul düzeylere çekmek için de girişimlerde bulundu. Kaleci Onur ve 2'nci kaptan Özer Hurmacı'nın sözleşmelerini yüzde 35'lik indirimle revize etmelerinin ardından fazla forma şansı bulamayan İshak Doğan da yüzde 32'lik bir indirim yaptı. Diğer oyuncularla görüşmelerini sürdüren Trabzonspor, Serdar Gürler'in sözleşmesini de feshetmişti. Bu arada yılda 2.5 milyon avro alan N'Doye'de yarım sezonluğuna 1.4 milyon avro kiralama bedeliyle İngiliz takımı Sunderland'a gönderildi. Yöneticiler, her alanda kemer sıkma politikası uygulamaya devam edeceklerini söyledi.
600 bin avro ödüyorlardı
Deplasman maçlarına genellikle kulübün sponsorlarından Türk Hava Yolları'ndan kiralanan özel uçaklarla giden Trabzonspor'da, tasarruf tedbirleri kapsamında bu alışkanlık da değişmeye başladı. Gidiş-dönüş charter seferine yaklaşık 30 bin avro ödeyen Trabzonspor'un yıllık özel uçak masrafı sadece deplasmanlar için ortalama 600 bin avro tutuyordu. Bu ücreti fazla bulan bordo-mavili yönetimin aldığı karar doğrultusunda takım, Adanaspor'la geçen hafta oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına tarifeli seferiyle gidip döndü. Trabzonspor’un tarifeli sefer olan tüm deplasmanlara, saatleri uygun olduğu takdirde sezon boyunca bu yöntemle gidilmesi kararı verdiği belirtildi. Böylece yaklaşık 400 bin avroluk tasarruf sağlanmasının hedeflendiği de vurgulandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...