Mustafa Denizli'ye sürpriz yardımcı

Düzenleyen:
Mustafa Denizli'ye sürpriz yardımcı

SPOR Haberleri

Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu Mustafa Denizli'nin, Galatasaray'ın eski futbolcularından Soner Tolungüç'ü yardımcılığa getireceği iddia edildi.

Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli yardımcısını belirliyor. Expressgazete.com'da yer alan habere göre, Denizli'nin yardımcı olarak düşündüğü isim Galatasaray'ın eski futbolcularından Soner Tolungüç. Denizli'nin Tolungüç ile temasa geçerek 'devre arasını beklesin' mesajını illetiği ortaya çıktı.

Camiayı bilen ve Mustafa Denizli'nin rahatça arkasını dönebileceği biri olarak değerlendirilen Tolungüç'e başkan Dursun Özbek ile yöneticiler de onay vererek bu kararı destekledi. Soner Tolungüç'ün, tecrübeli teknik adamın yükünü hafifleteceği konusunda camianın önde gelen isimleri de fikir birliğine vardı. Antalya kampında 'yardımcımı gelecek hafta açıklayacağım' diye konuşan Denizli'nin yardımcılığına Soner Tolungüç'ü getirildiğinin bu hafta içinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.


Tolungüç kimdir?
Doğduğu şehir olan Hatay'da futbola başlayan Soner, futbolculuk kariyeri boyunca sırasıyla Zeytinburnu, Sarıyer, Trabzonspor, Galatasaray, Antalyaspor, Trabzonspor ve Karşıyaka oynamıştır ve aktif futbol kariyerini 1997 senesinde Karşıyaka'da sonlandırdı.

İki sefer Türkiye Milli Futbol Takımı'na çağrılmasına rağmen bu iki maçta da forma şansı bulamamıştır. İki kez Türkiye 18 Yaş Altı Millî Futbol Takımı formasını giydi.

En son Adana Demirspor'u çalıştırdı
2000 yılında antrenörlük yapmaya başlayan Soner, ilk antrenörlük deneyimini Konyaspor'da yardımcı antrenör pozisyonunda yaptı. Ardından Teknik direktör olarak Çorluspor, Körfezspor, Yeniköyspor, Güngören Belediyespor ve Adana Demirspor'u çalıştırdı.

Gençler'de sportif direktörlük
20 Ağustos 2010'dan beri Adana Demirspor'un teknik direktörlüğüne başlayan Soner Tolungüç'ün, Şubat 2011'de Adana ekibiyle yolları ayrıldı. 64 doğumlu teknik adam son olarak Gençlerbirliğ'nde sportif direktörlük görevini üstlendi.

Full pro-lisans diploması sahibi olan Soner Tolungüç, aynı zamanda antrenör eğitimcisi (TUTOR) olarak da görev yapıyor

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...