Şike tenise sıçradı

Düzenleyen:
Şike tenise sıçradı

SPOR Haberleri

Aralarında Wimbledon'ın da bulunduğu dünyanın önde gelen tenis turnuvalarında şike yapıldığı şüphelerine dair kanıtların ortaya çıktığı iddia edildi

Futbol ve atletizm dünyasında yaşanan şike, rüşvet ve doping skandallarının yankıları sürerken, bir bomba da kortlara düştü. İngiliz yayın kurumu BBC ve ABD merkezli internet sitesi BuzzFeed, Rusya ve İtalya’da, arasında grand slam turnuvası Wimbledon’ın da yer aldığı bazı tenis maçlarında yapılan şike vasıtasıyla yüz binlerce dolar kazanan bahis şebekeleri bulunduğu iddiasını ortaya attı. İddialar doğrultusunda, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadın Tenisçiler Birliği’nin (WTA) girişimiyle 2008 yılında kurulan Teniste Dürüstlük Birimi (TIU), son 10 yılda dünya sıralamasında ilk 50’de bulunan 16 tenisçi hakkında şike yaparak maçtan çekildikleri şüphesiyle uyarıldı. Fakat aralarında grand slam şampiyonlarının bulunduğu bu isimler, tenis oynamaya devam etti.
Djokovic’ten rüşvet itirafı!
BBC ve BuzzFeed’e gönderilen belgeler arasında ATP’nin, 2007’de Nikolay Davydenko ile Martik Vassallo Arguello arasındaki maçla ilgili yürüttüğü soruşturmanın bulguları da var. Buna göre, şike şüphesiyle incelenen iki tenisçi soruşturma neticesinde aklandı ancak bu sayede araştırmanın kapsamı genişletildi. 2008’de şike yaptığından şüphelenilen 28 oyuncunun soruşturulması için uyarıda bulunulduğu ama takip edilmediği iddia edildi. ATP Başkanı Chris Kermode, derinlemesine araştırma yapılmadığı iddialarını yalanlarken, “Yürütülen araştırmalar sonucunda 18 kişi yargılandı ve içlerinden 6’sı tenisten ömür boyu men edildi" dedi. Dünyanın 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic de kendisine, 2007’de rüşvet teklif edildiğini itiraf ederken, “Kendimi kötü hissettim. Ama sonrasında böyle bir şey duymadım” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...