Şubat'ta Avrupa'dan men çıkması yüksek ihtimal

Düzenleyen:
Şubat'ta Avrupa'dan men çıkması yüksek ihtimal

SPOR Haberleri

“Başarıya giderken birçok doğrunun yanında yanlışlar da yapıldı. Bu hatalar halının altına süpürüldü”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın açıklaması üzerine dün bir basın toplantısıyla acı gerçekleri açıkladı. Başkanın pek çok açıklaması dikkat çekiciydi ama en acı olanı son üç yıllık zararları içeren rakamlar ile Avrupa'dan gelmesi kuvvetle muhtemel 1+1 yıllık men cezasıydı. 
İnceleme 2010'da başladı
"Başarıya giderken birçok doğrunun yanında yanlışlar da yapıldı. UEFA, FFP'yi (Finansal Fair Play) 2010'da başlattı. G.Saray Avrupa'da göz önünde olduğu için finansal açıdan izlemeye alındı" diyen Özbek, "UEFA, '3 futbol sezonunda 30 milyon avrodan fazla zarar edemezsin' diyor. G.Saray Sportif A.Ş.'nin 2012-13 sezonu zararı 38,0 milyon avro, 2013-14 sezonu 70,4 milyon avro oldu. Sonra yönetim değişikliği oldu ve 2014-15 zararı 55.8 milyon avro olarak gerçekleşti. Bunun en önemli sebebi geçmişteki kontratlardı" açıklaması yaptı.
UEFA: Bu kabul edilemez
Özbek şöyle devam etti: UEFA bu tablonun kabul edilemez olduğunu söyledi ve, 'G.Saray'ın 2016 sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün değil' dedi. Biz her ne kadar 'iyileşme var' 3 yıl süre verin desek de kabul etmediler. Komite Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndan 1+1 yıllık men edilmesini istiyor. İnceleme kurulu, Galatasaray'ı 1 sene kupalardan men edelim. 2. sene hesaplarda bir iyileşme de var, Galatasaray'ı izleyelim, eğer 2016 sonunda zararı 10 milyon seviyesine, bunu takip eden 2017'de de bunu 10 milyon euro seviyesinde kapatırsa, sadece 1 sene ceza verilmesi yönünde bir tavsiyede bulunuyor. 
Aysal'a bir şey sormadım
Galatasaray son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorundadır. Son dönemlerde Avrupa'da başarılar alınırken bir yandan da finansal açıdan hatalar yapıldı. Bu hatalar halının altına süpürüldü. Ünal Aysal ile zaman zaman Galatasaray'ın sorunları hakkında fikir alışverişi yapıyorum. Galatasaray'a hizmet etmiş bir başkan. Gerçek ortada. Bu tabloya çok dikkatli bakılması lazım. Geçmişte yapılan transferleri yok saymak mümkün değil. Galatasaray hem kendi kaynaklarını iyi kullanmak zorunda, hem de yeni kaynaklar üretmek zorunda Avrupa'da iddialı olmak istiyorsa. Sayın Ünal Aysal ile 'niye böyle yaptın' diye bir konuşma yapmadım...
10'a yakın ceza maddesi var
Galatasaray yönetim kurulu olarak, Galatasaray'ın UEFA'dan ceza alması fikriyle yola çıkmadık. Benim fikrim Galatasaray'ın ceza almaması yönünde. Burası bir yargılama, tablo da ortada. UEFA nezdinde, yaklaşık 10'a yakın ceza maddesi var. Hangi cezanın Galatasaray'a uygulanacağı yönünde bir fikrimiz yoktu o günlerde. Hiç düşünmedim, hiç aklıma da getirmedim. Ben Galatasaray'ın hâlâ ceza almaması yönünde, böyle bir şeyi beklemediğimiz yönünde duygu taşıyorum. Galatasaray'ın kaynakları ve yapısı, marka değeri, bu problemlerin üzerinden gelmek için son derece mümkündür...

Biz 'Feda' demeyeceğiz
Ateşten gömleği neden giydim? Galatasaray başkanlığı son derece şerefli, son derece gurur verici, her Galatasaraylı'nın gönlünde yatan bir görevdir. Hizmet etmekten, her koşulda hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ateşten gömlek ifadesine itirazım var. Şartlar ne olursa olsun, hizmet yapılacaktır. Beşiktaş'ın uyguladığı 'Feda' uygulamasının peşinde değiliz. Feda diye bir şeyimiz yok. Galatasaray'ın çok değerli parametrelerini harekete geçirmek istiyoruz. Görevde bulunduğumuz 7 aylık süre bazı şeyler için yeterli değil. Hocanın raporu doğrultusunda gerekli transferler de yapılacaktır.

Şubat'ta Avrupa'dan men çıkması yüksek ihtimal

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...