Galatasaray'a ağır darbe

/ Kaynak: Fotomaç
Galatasaray'a ağır darbe

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Başkan özbek, UEFA'nın Avrupa'dan 1+1 yıl men cezası istediğini açıkladı.

Galatasaray için felaket senaryosu gerçek oluyor... UEFA'nın yaptığı açıklama sonrası bir basın toplantısı düzenleyen başkan Dursun Özbek, UEFA'nın 1+1 yıllık men istediğini ancak verilecek cezanın ne olacağı konusunda bir bilgilerinin olmadığını, sarı-kırmızılı takımın olabilecek en az cezayı alması için çalışacaklarını söyledi. UEFA'nın kendilerini şubat sonunda toplantıya çağıracağını ifade eden Özbek, "Galatasaray'ın Avrupa kupalarından 1+1 yıllık men edilmesi isteniyor. Komite bizi Şubat sonu davet edecek. Orada görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapacağız. Galatasaray'ın buradan zarar almaması ya da kabul edilebilir bir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız. İnceleme kurulu, Galatasaray'ı 1 sene kupalardan men edip, takip eden 2 yılda zarar 10 milyon euro seviyesinde olursa sadece 1 sene ceza verilmesi yönünde bir tavsiyede bulunuyor. Bu bizim hedefimizle çakışıyor. Sezon başlangıcında, Sportif A.Ş.'nin zararını 30 milyon euro çerçevesinde görüyorduk. Fakat yeterli olmadığını görmediğimizden bazı aksiyon çalışmaları hazırlıyorduk. İkinci dönemde Galatasaray'ın zararının minimize edilmesi, 5-10 milyon euro'lara inmesi için bir çalışmamız var. Bu sadece UEFA için değil, Galatasaray'ın bekası için gerekli. Galatasaray son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorunda. Bu acı reçete hiçbir zaman sportif hedeflerin şaşması anlamına gelmez" dedi. 

Sözleşmeler bizi zorladı 
UEFA'nın geçmişten bugüne Galatasaray'da yaptığı incelemeleri anlatan Dursun Özbek, "Yarsuvat döneminde, biz Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı tabloyu gördük. Bazı önlemler aldık. Kadroyu 25-26'lara düşürdük. Bu tasarruf, personelde israfı engelleme hareketi, istenilen düzeyde gerçekleşemedi. Yani yine 55 milyon seviyesinde sportif AŞ zarar etti. Bunun en büyük etkeni, geçmişte yapılan kontratlar" 
ifadesini kullandı. 

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...