Özbek: Yıldızları satmam

Düzenleyen:
Özbek: Yıldızları satmam

SPOR Haberleri

Galatasaray Başkanı, “Avrupa’dan 1+1 men cezası alma durumuyla karşı karşıyayız ama ne Muslera’yı ne de Sneijder’i satmayacağız” dedi

UEFA’nın finansal fair-play kurallarına uymamasının ardından Avrupa kupalarından 1+1 men cezası ile karşı karşıya kalan Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi “Hocamızın raporu doğrultusunda Galatasaray'a faydalı olamayacak bir oyuncu bize söyler ise ancak satarız. Şu an hiçbir futbolcuyu satma gibi düşünce ve planımız yok. Hele Muslera ve Sneijder ile hiç yok. Biz şampiyonluğa adayız ve iddiamızı da son ana kadar sürdüreceğiz. Böyle iddialar boş laftan ibaret” diye konuştu. Özbek, “UEFA ile geçmişte yaptığımız toplantıda enflasyona bağlı kur farkını anlattık. Avrupa'nın diğer ülkelerinde böyle bir sorun yok. Kur farkından muazzam bir zarar var ortada. İlk ön görüşmelerde 3 yıl men gibi ürkütücü laflar ortaya atıldı. Biz UEFA'ya şunu söyledik; bakın artık zararı azaltma yoluna girdik. 70 milyon avrodan geriye dönüş başladı. 50'ye indik ve 15 indirmek üzereyiz. Geçmişten gelen kontratlar ile cebelleşiyoruz. Biz kulübün devamlılığı açısından bu kontratlara uymak zorundayız ama aynı zamanda tasarruf da yapıyoruz. Biz görev süremiz olan 3 yılda bunu dengeye getireceğiz” ifadelerini kullandı.
UEFA’yı ikna edebiliriz
Başkan Dursun Özbek, “Şubat toplantısına çok önem veriyoruz. Rakamlar ortada savunulmayacak hatalar var. Neyi savunacaksın! UEFA'nın tüm uyarısına rağmen 134 milyon avro ekstra zarar etmişin. Komisyon bize açıkça söyledi aslında.  Ceza daha ağır olacaktı ama sizde ciddi bir çaba gördük. Bu yüzden ceza önerimizi 1+1 olarak sunduk. Eğer zararı 10 milyon avro ve altına indirirsen 2. men cezasını askıda tutarım. Bir iyileşme trendi gördüler ve şartlı ceza yoluna girdiler” dedi. Özbek, “Mayıs sonunda zararı 10 milyon avro seviyesine çekmek için çaba göstereceğiz. Mağazacılıkta çok önemli hazırlıklarımız var. İlk defa bizim dönemimizde mağazacılıktan zarar etmekten kurtulup kara geçtik” diye konuştu. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi, “Yüzde yüz ceza gelecek diye bir durumda yok. Taraftarlarımız karamsarlığa kapılmasın. Bu 1+1 bir teklif, yargılama kurulu bizi yine dinleyecek. Ben ikna edebileceğimize de inanıyorum” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...