Ciddi olun, çözüm üretin!

Düzenleyen:
Ciddi olun, çözüm üretin!

SPOR Haberleri

Olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası yapılan açıklamaları tatmin edici bulmadıklarını söyleyen Gümüşdağ, "Kendilerini ciddiyete davet ediyoruz" dedi

Kulüpler Birliği Vakfı, hakem hatalarıyla ilgili olarak dün kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda "Hakem hatalarının kabul edilebilir düzeye indirilmesi" konusundaki görüş birliğinin devam ettiğini açıklayan Başkan Göksel Gümüşdağ olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun yaptığı açıklamaları "tatmin edici bulmadıklarını" söyledi. Gümüşdağ, "Böyle bir maçın ertesinde MHK temsilcisi kamuoyunun karşısına çıkıyorsa ve basın mensupları derslerine bu kadar iyi çalışmış ve önemli sorular soruyorsa, karşılarında sorumluluk alan, ciddiyet sahibi, cevapları ve stratejileri olan birilerini görmek istiyoruz" dedi. 
TFF'nin teklifine hayır!
TFF'nin düzenlediği basın açıklamasını da dikkatle izlediklerini söyleyen Gümüşdağ, "Çalıştay fikrine sıcak bakıyoruz ve destek veriyoruz fakat Türk futbolunda şu an gerçek bir problem var ve biz, 'sorumluluktan nasıl kurtuluruz' formülü yerine "problemi nasıl çözeriz" cevabını duymak istiyoruz" dedi. TFF'nin "Kurulları siz seçin" teklifinin de çözüm üretmekten uzak olduğunu belirten "Gümüşdağ, "18 kulüp başkanı da mutabık olarak, kamuoyunda tartışıldığı gibi bu önerinin dünyada geride bırakılan bir model olduğuna ve Türk futboluna zaman kaybettireceğine inanıyoruz. Ayrıca doğuracağı muhtemel sıkıntılardan ötürü endişeliyiz" ifadelerini kullandı. 

5 MADDELİK ÇÖZÜM TEKLİFİ
1Premier Lig'deki gibi, hakem raporları bir denetim şirketi tarafından analiz edilsin. 
2Bu denetim mekanizmasının içinde, oyuncuları ve teknik direktörleri de ekleyelim. 
3Sadece 9 hakem değil, Süper Lig kadrosundaki     22-24 hakem profesyonel yapılsın. 
4Oyuncular MHK tarafından etkili bir şekilde kurallar hakkında bilgilendirilsin. 
5 IFAB ve FIFA'nın yaptığı gibi hakeme yardımcı olacak teknoloji uygulanmasın. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...