Galatasaray ucuz atlattı

Düzenleyen:
Galatasaray ucuz atlattı

SPOR Haberleri

1+1 yıl cezadan kurtulan G.Saray seneye; olmazsa da 2017-18'de Avrupa'ya gitme hakkı elde ederse cezasını çekecek. İki sezon bileti kapamazsa ceza otomatik olarak düşecek

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Galatasaray'ı UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etti. Bu cezayla birlikte Galatasaray için kritik bir kararın altına imza atıldı. 1+1 yıl men cezasını yaptığı savunma sonrasında sadece 1 yıla düşüren Galatasaray, bu sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma hakkı ederse, gelecek yıl kupalara katılamayarak cezasını tamamlamış olacak. Galatasaray bu sezon Avrupa bileti elde edemezse, sarı-kırmızılıların cezası 2017-2018 yılına sarkacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA'nın verdiği bu cezayı 2017-18 sezonunda çekerek tamamlayacak. Yani Galatasaray, iki yıl Avrupa'ya katılma hakkı elde edemezse bile, cezası iki yıl sonunda otomatik olarak düşeceği için sarı-kırmızılılar 2018-2019 sezonunda yeniden Avrupa'da boy gösterebilecek.
Dikkatli olmalıyız
Galatasaray Başkanu Dursun Özbek, beraberindeki yöneticiler ve avukat Jean Luis Dupont ile geçtiğimiz hafta UEFA'da savunma vermişti. Açıklanan karar sonrası açıklamalar yapan sarı-kırmızılı kulübün hukuktan sorumlu başkan yardımcısı Eşref Alaçayır, "Bir yıl UEFA yarışmalarına katılmaktan men edildik. Onun haricinde bundan sonraki iki dönemde özellikle transferlerde dikkatli olmamızı, eskisi kadar para harcamamamız gibi bir şart var. Bence kötü bir sonuç değil. Sadece 1 yıla indirdik" diye konuştu. Kulüplerin mali konularda dikkatli olması gerektiğini aktaran Alaçayır, "Galatasaray'ın görevi, bu sene Türkiye Kupası'nı alıp veya ligde belli bir sırada yer alarak, UEFA'ya gitmeyi garantileyip, gitmemek. Seneye de hem mali durumu düzeltip hem de şampiyonluğa oynayarak, diğer sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek" ifadelerini kullandı.

CAS'a gidilecek
G.Saray Başkanı Dursun Özbek Nyon’daki görüşmenin ardından “Ceza gelirse CAS’a gideriz” açıklaması yapmıştı. UEFA’nın  1 yıl men cezası vermesinin ardından ise sarı-kırmızılılarda hukukçular 21 sayfalık karar üzerinde çalıştıktan sonra atılacak adımları belirledi. Önce CAS'a başvurulacak. Olumsuz yanıt alınması halinde ise İsviçre Federal Mahkemesi'nin kapısı çalınacak. Mahkemenin benzer davalarda "Finansal konular için finansal yaptırımlar uygulanır. Sportif yaptırımlar uygulanamaz" şeklindeki kararları da G.Saray yönetimini umutlandırıyor. UEFA, önümüzdeki dönemde de Galatasaray’ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...