Neşeli günler

Düzenleyen:
Neşeli günler

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertli takım çeyrek final rövanşında Amed'i Mehmet Topuz, Fernandao ve Nani'nin golleriyle zorlanmadan yenerek saf dışı etti

M.EMİN ULUÇ

Türkiye'nin üç kulvarda mücadeleyi sürdüren tek takımı Fenerbahçe, coşkulu koşusunu kupada da sürdürdü. Avrupa'da Lokomotifvi devirip son 16'ya kalan, ligde Beşiktaş'ı sollayıp yeniden zirveye kurulan sarı-lacivertliler, kupada da Amed'i eleyerek yarı finale yükseldi. İlk maçta Fenerbahçe'ye kafa tutarak 3-3 berabere kalan Amed, Kadıköy'deki buluşmaya da bu moralle başladı. Sarı-lacivertliler yedeklerle sahadaydı, buna rağmen iki takım arasındaki fark kelimelerle kapalı gözle bile görülecek kadar netti. Ayağa paslarla oyunu tutarak Fenerbahçe'nin atak yapmasını engellemeye çalışan Amed, savunmada yakalayacağı bir hatadan gol düşüncesindeydi. Fenerbahçe ise kendinden emin ama bir o kadar da disiplinliydi. 23'te Hasan Ali'nin kaptırdığı topla başlayan Amed atağında soldan ceza sahasına giren Yusuf kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Ba son anda yetişip ayak koyarak topun sekmesini sağladı ve Amed mutlak bir golden oldu.
Son söz yine Nani'den
Bu pozisyonla temposunu arttıran Fenerbahçe, Amed'i sahasına hapsetti ve baskı çabuk sonuç verdi. 31'de savunmadan çalımlarla çıkmaya çalışan Mehmet Sıddık'ın arkadaşıyla çarpışırken topu önünde bulan Mehmet Topuz yaklaşık 25 metreden yolladığı sert şutla kaleciyi avladı: 1-0. 41'de ise Nani'nin sağdan ortasına dokunan Fernandao farkı açtı: 2-0. Soyunma odasına rahat giren Fenerbahçeli oyuncular ikinci yarıda tam bir gol kaçırma yarışına girdi. Fernandao, Ramazan, Diego inanılmaz fırsatları harcadı. 77'de ise soldan kullanılan kornerde Ertuğrul hatalı bir çıkış yaparken Kamil kafayı vurarak Amed'i umutlandırdı: 2-1. Ama ikinci bir sürpriz için ne yeterli vakit vardı ne de Fenerbahçe'nin izni. 89'da Nani fişi çekti: 3-1. Portekizli, derbide olduğu gibi yine kapanışı yaptı. Amed kupa sayfasını kapatırken, Fenerbahçe güle oynaya yarı finale yükseldi.

Neşeli günler

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...