Dünya şokta: 'Doping kullandım'

Düzenleyen:
Dünya şokta: 'Doping kullandım'

SPOR Haberleri

Dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık için yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Dünya şokta! Ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık için yapılan doping testini geçemediğini, Los Angeles'ta düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

28 yaşındaki raket, kanında yasaklı meldonium maddesi bulunduğunu doğruladı.

Dünya şokta: 'Doping kullandım'

Sharapova, şunları söyledi:

"KARİYERİMİ BU ŞEKİLDE SONLANDIRMAK İSTEMİYORUM"

"Testi geçemedim ve bunun bütün sorumluluğunu alıyorum. Geçtiğimiz 10 yıldır bu ilacı kullanıyorum. Ama 1 Ocak'ta bu yasaklı bir madde haline getirildi, bundan benim haberim yoktu. Kariyerimi bu şekilde sonlandırmak istemiyorum. Oynamak için umarım bana başka bir şans daha verilir."

YASAKLILAR LİSTESİNE YENİ EKLENMİŞTİ

Mildronate diye de bilinen Meldonium yeni yasaklılar listesine geçtiğimiz yıl eklenmişti.

Dünya Anti Doping Federasyonu, bu ilacı listeye ekleme nedenini "Atletlerce performanslarını arttırmak niyetiyle kullanıldığına dair kanıtların olması." şeklinde açıklamıştı.

Dünya şokta: 'Doping kullandım'

SON OLARAK INDIAN WELLS'TEN ÇEKİLMİŞTİ

Son olarak ocak ayındaki Avustralya Açık'ın çeyrek finalinde Serena Williams'a yenilen Sharapova, son yıllarda sakatlık sorunlarından düzenli oynama şansı bulamamış, geçtiğimiz günlerde ise bu ay içinde oynanacak Indian Wells turnuvasından çekildiğini açıklamıştı.

YILDA 30 MİLYON DOLAR KAZANIYOR

Forbes'in verilerine göre Sharapova'nın, yıllık 30 milyon dolarlık geliriyle dünyada 2015'in en çok kazanan kadın sporcusu olduğu ilan edilmişti. Bu gelirin 23 milyon doları saha dışı gelirlerden gelirken, yalnızca 7 milyon dolarının tenisten gelen para olduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...