Şenol Güneş: Her maçı kazanacak bir takımız

Şenol Güneş: Her maçı kazanacak bir takımız

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-1'lik Eskişehirspor galibiyeti sonrası konuştu.

Süper Lig’in 24. haftasında siyah-beyazlı takımın Eskişehirspor’u 3-1’lik skorla mağlup ettiği maçın ardından Teknik Direktör Şenol Güneş müsabakayı değerlendirdi.

"OYUN OLARAK ÜSTÜNDÜK"

Deneyimli çalıştırıcı, “Genel olarak 2 takım arasındaki güç farkı oyuna ve skora yansıdı. İlk yarı oyuna hakimdik ama yavaş oynadık özellikle ilk 15 dakika. Ardından 15 dakikadan sonra hızlı oynayınca goller buluk. Son 5 dakikaya kadar hiç pozisyon vermeyen takım olarak 2 pozisyon birden verdik biri de gol oldu. Onun dışında oyun olarak üstündük. Bütün oyuncularım iyi niyetle çalıştı. 3-1’lik skor hakkımızdı. Kazanmayı hak ettik ve oyuncularımı da mücadelelerinden dolayı kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"ZOR SONUÇ ALIYORUZ"

Mario Gomez ve Olcay’ın bugün sahada bir sorununun olup olmadığının sorulması üzerine Şenol Güneş, “Önce herkesin beğendiği bir oyun ortaya koymak lazım. Rakibine az pozisyon vermek bizim adımıza çok pozisyona girmemiz önemli. Daha iyisini istediğimiz zaman örneğin bugün hücumda pas tercihi ve şut tercihi seçimlerden ibarettir. Bazen iyi vurursun bazen kötü vurursun. Olcay bugün iyi çalıştı. Mesela direğe takıldı. Mario ise rahat değildi maçtan önce. Bazı oyuncularda böyle oluyor. Geçen haftaya bakarsan yapılan eleştirilere göre bütün oyuncuları oynatmamam gerek. Gerginlik olabilir takımda gayet normal. Çıta yüksek olunca eleştiri dozunu artırabilirsiniz. Oyuncularım bunları yaşayacaklar. Mario, Sosa, Oğuzhan kaliteli ve bunları aşacak oyuncular. Daha rahat sonuç almamız gerekirken zor sonuç alıyoruz. Bu da bizim eksikliğiniz olabilir” diye konuştu.

“3-0’dan sonra oyunu kontrol etmemiz gerekirken yapamadık” diyerek sözlerine devam eden Şenol güneş, “Etkili atağımız da azaldı. Oyuncuların genel skorlardan etkilenmesi de normaldir” dedi.

"BİZ BİR BÜTÜNÜZ"

Takım ve camia olarak kenetlendiklerini anlatan Teknik Direktör Şenol Güneş, “Biz bir bütünüz. Sahaya çağıran taraftarların ardından, oyuncularım da davet etti ben de icabet ettim. Ben gitmeyince oyuncularım orada zaten. Çıkarken yönetime el salladım ama sallamasam bile gönülden sevgilerimi gönderiyorum. Bir takımın başarısı ve büyüklüğü bütünleşmesinden geçer. Sahada olmaktan mutluyum. Ama selamlamasam bile saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

"HER MAÇI KAZANACAK BİR TAKIMIMIZ VAR"

Şampiyonluk yolunda siyah-beyazlı taraftardan beklentilerinin sorulmasıyla alakalı Güneş, “Beşiktaş’ın taraftarı ölçülü ve iyi olmalıdır. Örnek olmalıdır. En kötü zamanda da sahiplenmeli. Hiç ceza almamalı. Türkiye’de futbol kültürü ile ilgili sorunlarımız var. Passolig ile alakalı anlayamadığım sorunlar var. 10 kişi küfür ediyor tribün kapanıyor. Futbol severleri kaçırıyoruz biz. Bu futbol adına cinayet. Her maçı kazanacak bir takımımız var. Taraftarın sahaya gireceğini düşünüyorum. Biz 3 günde bir maç yapan takımız ama bugüne kadar en çok maç yapan biziz. Taraftarın gelmesi için güzel futbol, iyi sonuçlar olmalı. Taraftar kaçıyor, yollar uzak ve biz sahamıza yerleşmedik ama Başakşehir’e de çok teşekkür ederiz. Bu da artımız. Devamlı taraftarın koltuğu olduğu yerde onlarda yerine gelmekte zorlanmazlar” ifadelerini kullandı.

"TOLGAY BANA GÖRE İSTEKLİ AMA YETERLİ DEĞİL"

Sahalarında uzun zamandır gol yemediklerini hatırlatan Güneş, “Bugün yedik ona da üzüldüm açıkçası. Taraftarında stada gidip gelme sorunları var. Tolgay bana göre istekli ama yeterli değil. Fiziksel olarak da hazır olmaması normal. İsteğiyle kendi görüntüsü arasında çelişki olması normal. Veli de kendini rahat hissetmiyor, omuzunda bazen ağrılar oluyor. Ofansif olarak Tolgay, defansif olarak Necip’tir benim tercihim. Farklı yorumlanmasın ama bu da oyun tercihi” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...