Mario Gomez rekora koşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Fanatik
Mario Gomez rekora koşuyor

SPOR Haberleri  / Fanatik

Eskişehirspor karşısında 2 gol atan Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez Süper Lig'deki gol sayısını 18'e çıkardı.

Beşiktaş'ın gol makinesi Alman Mario Gomez Süper Lig'de bir haftalık kısa aranın ardından gol sevinci yaşadı. Ligde en son 22. haftadaki Gençlerbirliği maçında siyah-beyazlıların tek golünü atan Gomez, Fenerbahçe derbisi ve Torku Konyaspor maçlarını boş geçmişti.

Dublede Burak Yılmaz'ı yakaladı
Ligin ilk yarısında Eskişehir ağlarına iki gol bırakan Süper Mario, Süper Lig'in 24. haftasında EsEs'e karşı yine iki gol birden attı. Bu sezon 4. kez bir maçta duble yapan Mario Gomez bu alanda Burak Yılmaz'la rekoru paylaştı.

Pascal Nouma ve Demba Ba'yı sollayacak
Mario Gomez Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok lig golü atan yabancı oyuncu rekoruna da ortak oldu. 18'er gollü Pascal Nouma ve Demba Ba'yı henüz 24. haftada yakalayan Gomez bir gol daha atması durumunda siyah-beyazlılar'ın tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu olacak.

Krallıkta Eto'o'yla farkı açtı
Gomez gol krallığı yarışında da avantajlı durumda. Alman yıldız, 23 karşılaşmada attığı 18 golle krallık yarışında en yakın takipçisi Eto'o'nun 4 gol önünde yer alıyor. 13 sezondur gol kralı çıkartamayan siyah-beyazlı ekipte bu unvanı kazanan son isim, 2001- 02'de İlhan Mansız olmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...