Fenerbahçe Avrupa'da çeyrek final için sahada

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fenerbahçe Avrupa'da çeyrek final için sahada

SPOR Haberleri  / AA

Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında yarın Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor. İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler, avantajlı geldiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek. Municipal Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak Braga-Fenerbahçe karşılaşmasını Hırvatistan Futbol Federasyonundan hakem Ivan Bebek yönetecek. Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır yenilmiyor. En son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı. 

Braga'nın serisine Fenerbahçe son verdi

Braga'nın resmi karşılaşmalardaki 15 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Fenerbahçe karşısında sona erdi. Portekiz temsilcisi ardından ligde de Belenenses'e 3-0 yenildi.

Portekiz ekibinin en büyük güvencesi ise sahasındaki formu. Braga, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 4 iç saha maçının 3'ünü kazanırken bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Öte yandan Braga'da sarı kart cezalısı Brezilyalı oyuncu Luiz Carlos Moreira forma giyemeyecek.

Deplasmanda 103. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada 103. kez sahaya çıkacak. 

Bugüne dek rakip sahada oynadığı 102 maçta 24 galibiyet elde eden, 21 maçta beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler 57 karşılaşmayı da kaybetti. 

Sarı-lacivertliler, deplasman maçlarında 105 gol atarken, kalesinde 190 gol gördü. 

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin yarın Braga karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Şener Özbayraklı), Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Diego Ribas, Robin van Persie.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...