Devler Ligi'nde İspanyol hegemonyası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Devler Ligi'nde İspanyol hegemonyası

SPOR Haberleri  / AA

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 8 arasına kalan takımlardan 3'ü İspanyol temsilcileri oldu.

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 8 arasına kalan takımlardan 3'ü İspanyol temsilcileri oldu. Çeyrek finallerin 5-6 ve 12-13 Nisan'da oynanacağı Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid yoluna devam etmeyi başardı. Üç takımla en fazla İspanyol temsilcisinin bulunduğu çeyrek final turunda, Almanya iki (Bayern Münih, Wolfsburg), İngiltere (Manchester City), Portekiz (Benfica) ve Fransa (Paris Saint-Germain) birer ekiple yer aldı. Juventus ve Roma'nın son 16 turunda elenmesiyle 28 Mayıs'taki finale ev sahipliği yapacak İtalya'nın ise Şampiyonlar Ligi'nde temsilcisi kalmadı.

Avrupa futbolunda kura heyecanı
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde yarın çekilecek. UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenecek kura çekimi, TSİ 13.00'te Şampiyonlar Ligi eşleşmeleriyle başlayacak. Avrupa Ligi kuraları ise TSİ 14.00'te çekilecek. Fenerbahçe, bu akşam deplasmanda karşılaşacağı Portekiz temsilcisi Braga'yı elemesi halinde Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak Avrupa Ligi'nde kura çekimine katılacak.

Aynı ülkenin takımları birbiriyle eşleşebilecek

İki organizasyonun da kura çekiminde aynı ülkenin takımları birbiriyle eşleşebilecek. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalin ilk maçları 5-6 Nisan'da, rövanşları ise 12-13 Nisan'da oynanacak. Avrupa Ligi'nde ise ilk maçlar 7 Nisan'da, rövanşlar ise 14 Nisan'da yapılacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...