Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kulüpler Birliği'nden teröre karşı birlik mesajı

Düzenleyen:
Kulüpler Birliği'nden teröre karşı birlik mesajı

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Süper Lig kulüplerinin başkanları önümüzdeki hafta maçlara "Teröre hayır" pankartıyla çıkma kararı aldı

Hazırlanan Süper Lig A.Ş. taslağını sunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkan kulüpler flaş bir karar aldı. Terör tehdidi yüzünden Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesinin ardından "birlik" mesajı veren kulüpler, bu haftaki maçlara "Teröre hayır" pankartıyla çıkacaklarını ilan etti. Mabeyn Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2.5 saat süren toplantının ana gündem maddesi güvenlik sebebiyle ertelenen derbi ile Süper Lig A.Ş. konuları oldu. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalar yaptı. "Önümüzdeki hafta tüm lig maçlarına 'Teröre Hayır' pankartıyla çıkılacak ve dünyaya mesaj verilecek" diyen Gümüşdağ, "Kulüplerimizin bu birliğini Cumhurbaşkanımızın önünde de sergilemek istedik. Size verdiğimiz kol kola destek görüntüsünü Cumhurbaşkanımızın huzurunda göstermiş olduk" ifadelerini kullandı. 
Erteleme kararı doğruydu
Toplantının çok yararlı olduğunu ve bütün kulüp başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan huzurunda söz aldığını söyleyen Göksel Gümüşdağ, "Bütün yöneticilerimiz terörü lanetlediklerini söylediler. Bu süreçte de bundan sonra da 'Tek güç tek ses' olacağımızı ifade ettik. Ayrıca taslak haline getirdiğimiz ve 18 kulübün ıslak imzalı mutabakatını aldığımız Süper Lig A.Ş.'nin zaptını Cumhurbaşkanımıza sunduk.  Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu ile imzalanan belgeyi takdim ettik. Kendisi de gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerekse de Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile irtibata geçeceğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı son zamanlarda hassas olaylar karşısında duruşunu gösterdi. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin verdiği mücadeleye destek veriyoruz. Derbinin oynanmaması kamuoyunda açıklandığı gibi... Özel bir konuşma olmadı. Bence de erteleme kararı doğru oldu" dedi.

Yıldırım niye yok?
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği'nin toplantısına katılmamasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlarla yaptığı görüşmeye gitmemesi de dikkati çekti. Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Yıldırım'la ilgili sorulara, "Fenerbahçe Kulübü de bu ailenin bir parçası. Ben ve Mithat Yenigün, Fenerbahçe'yi temsilen buradayız" dedi. 

Islak imzalar tamam

Kulüpler Birliği Vakfı, teröre karşı birlik çağrısı ve Süper Lig A.Ş.'nin işleyiş esasları üzerine istişarede bulunmak üzere İstanbul'da toplandı. Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından Süper Lig A.Ş. ile ilgili bir panel düzenlendi. Birlik Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada ise Süper Lig A.Ş. için 18 kulüp başkanının ıslak imza attığını söyledi. Zaman kaybetmeden projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Gümüşdağ, "18 Süper Lig kulübünün bu düşüncesini, başkanlar düzeyinde ıslak imza altına almış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz" dedi. 
Profesyonel yönetim modeli
Süper Lig A.Ş.'nin kamuoyunda yayın haklarıyla ilişkilendirildiğini belirten Gümüşdağ, "Kamuoyunda kulüpler sanki sadece daha fazla gelir elde etmek için böyle bir işin içindeymiş gibi bir hava oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Tabii ki yayın ihalesi modelin bir parçası ama bizim amacımız kesinlikle bundan ibaret değil. Kulüplerin birçoğunun maddi anlamda zor durumda olduğu bir sır değil. Türk futbolunun profesyonelce yönetilmesinin yanı sıra mali disiplin ve kaynakların efektif yönetimi konusunu, en az yayın ihalesi kadar önemsiyoruz" dedi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...