Türkiye, İsveç'i ağırlıyor! İşte Terim'in 11'i

Düzenleyen:
Türkiye, İsveç'i ağırlıyor! İşte Terim'in 11'i

SPOR Haberleri

Modelde ay-yıldızlı futbolcuların performansını arttıracak 11 birim var. Tükürüğüne kadar takip edilecek oyuncularımız; bilgi-analizden, psikoloji ve beslenmeye kadar çok yönlü ekiplerle desteklenecek.

EURO 2016 heyecanı her geçen artarken dün bir basın toplantısı yapan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim önemli açıklamalar yaptı. Eleme maçlarından itibaren Avrupa Futbol Şampiyonası için ciddi emek harcadıklarını ve bazı projeler hazırladıklarını vurgulayan Fatih Hoca, futbola sadece sahada oynanan bir oyunmuş gibi değil akademik düzeyde ön hazırlığı yapılan sistem olarak baktıklarını dile getirdi. Çok alışık olunmayan bir projeyle ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Terim, “EURO 2016’da Türkiye başarılı olursa ki buna inanıyoruz. Bu düzenimizi model haline getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız elbette derece yapmak ama daha önemli hedefimiz doğru hazırlanmak. İyi oynamak, izlenen oyunu keyifli kılmak ve oynanan oyunla halkımızın gurur vesilesi olmak” sözlerini kullandı. 
20+3... Zor bir seçim yapacağız
Tüm oyuncuların Milli Takım'da oynayacak gibi hazırlanmasını isteyen Terim, hocalardan futbolcuları haziran ayına kadar en üst düzeyde tutacağı yönünde beklentisi olduğunu söyledi. Mayıs ayında milli takımın EURO 2016 hazırlıklarına yeniden başlayacağına dikkati çeken Fatih Hoca, “7 Haziran’da Fransa’ya gideceğiz. 6 Haziran’a kadar herkesin bu mücadeleyi bırakmadan, burada olmak için çabalamasını istiyorum. 20+3 gideceğiz. 3 kaleci 20 oyuncu, bu çok zor. Kuyumcu terazisi bile bu kadar adil davranamaz” diye konuştu. 
Her senaryoya hazırız
Huzur ve barış içerisinde geçecek EURO 2016 beklediğine vurgu yapan Terim, "Terörden dolayı 2016 oynanır oynanmaz, uzmanlık alanımız değil. Biz her şeye hazırlıklıyız. Kura çektiğimiz günden itibaren her türlü senaryoya göre planımızı yaptık” derken, "İsveç Türkiye'ye gelmekle çok önemli iş yapmıştır. Teşekkür ediyoruz. Emin olunmalı ki aynı şekilde biz de olsa giderdik. Teröre karşı el birliğiyle hareket etmeliyiz" sözlerini kullandı. 

İlk 11'e 11 Destek

1- Teknik ekip 
2- Sağlık ekibi 
∂ Turnuva için özel sağlık ekibi oluşturuldu. Bu ekip turnuva sonuna kadar ellerinde bulunan tüm oyuncuların sağlık dosyalarını an ve an takip edecek, ihtiyaç olması halinde de kulüplerle istişare edecek. 
3- Bilgi ve analiz ekibi 
∂ Turnuvaya kadar tüm maçlarda, futbolcuları analiz edecek. Rakipler oyuncular ve oynanacak maçlara ilişkin alternatifli senaryo ile istatistikleri rapor haline getirecek. 
4- Performans psikolojisi     ve motivasyon ekibi 
∂ Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları, yaşanması gereken durumları, kültürel farklılığı zenginliğe dönüştürecek çalışmalar yapacak.
5- Beslenme ve iyi yaşam ekibi 
∂ Beslenme her oyuncunun vücut analizine göre yapılacak. Verilere göre beslenme programı hazırlanacak. 
6- Kondisyon ve fizik artırma ekibi
∂ Akıtılacak terlere kadar rakamlar konuşulacak. Oyuncuların teri, tükürüğü, idrarı bile takipte olacak.
7- Yoga ve pilates ekibi 
∂ Oyunculardan arzu eden olursa katılabilecek. 
8- Takım içi oyun         eğlence ekibi
9- Eski A Milli         Takım oyuncuları
∂ Deneyimlerini paylaşacaklar. Şu an Tuncay Şanlı, Tümer Metin ve Nihat Kahveci millilerle birlikte. 
10- Yaşama dair söyleyeceği olanlar ekibi
Hayatın içinde oyuncuları geliştirecek isimler futbolcularla görüşecek, idmanlara çıkacak. İsimler açıklanmadı.
11- Türkiye’nin dünyada isim yapmış yüzleri
∂ Fatih Terim bu isimleri de şimdilik gizli tutuyor. Oyuncularına sürpriz olarak hazırlıyor. 

TÜRKİYE, HAZIRLIK MAÇINDA İSVEÇ'İ AĞIRLIYOR

Arka arkaya yaşanan terör saldırılarıyla sarsılan Türkiye, hazırlık maçında bu akşam Antalya'da İsveç'i ağırlayacak. Antalya Stadı'nın Milli Takım'a ilk defa ev sahipliği yapacağı 20.45'teki karılaşmayı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. 2016 Avrupa Şampiyonası'na elemelerin en iyi grup üçüncüsü olarak gitmeye hak kazanan ay-yıldızlı ekip, finallere hazırlık kapsamında oynadığı ilk iki hazırlık maçında Katar'ı deplasmanda 2-1 yendi, Yunanistan ile İstanbul'da golsüz berabere kaldı. 

Türkiye, İsveç'i ağırlıyor! İşte Terim'in 11'i

Bizi bölemeyeceksiniz
Fatih Terim açıklamalarında terörü, teröre destek verenleri ve bundan faydalananları şiddetle kınadığını belirterek "Bir daha terör olayının yaşanmamasını diliyorum. Onlara da seslenmek istiyorum: Bizi bölemezsiniz birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an daha bütünleşir ve bir oluruz" sözlerini kullandı. 

Volkan sorusuna tepki
Basın toplantısındaki Volkan Demirel'le ilgili soruya sinirlenen Terim, "Niçin Ahmet, Mehmet’i sormuyorsunuz da ısrarla Volkan’ı soruyorsunuz. Ben söyleyeyim çünkü, siz bundan besleniyorsunuz. Medya üzerinden de haber gönderecek değilim. Medya üzerinden gönderirsem sizin istediğiniz olacak" dedi. 
Kendimize güveniyoruz
Hocasıyla basın toplantısına katılan Oğuzhan Özyakup, "EURO 2016'da zor maçlar bizi bekliyor. Ama biz kendimize güveniyoruz. Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde güzel anlar yaşayacağız. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Beşiktaş ve Milli Takım'da her zaman maça damga vurmak istiyorum" açıklaması yaptı. 
İbrahimovic gelmedi
İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından, "Biz insanları futbol oynayarak mutlu etmeye çalışacağız" diyen Zlatan İbrahimovic, yorgun olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye gelmedi. İsveç'in kadrosunda Türkiye'de top koşturan Erkan Zengin, Hopf, Isaksson ile Jimmy Durmaz da yer alıyor.
Hazırlıklar tamam
Antalya’da kamp yapan A Milli Futbol Takımı, İsveç maçı hazırlıklarını dün akşamki antrenmanıyla tamamladı. Ağırlıklı olarak dar alan oyunu ve sınırlı alanda taktik oyun çalışan ay-yıldızlı ekibimizde futbolcuları hataları konusunda sık sık uyaran Fatih Terim daha sonra idmanı rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle bitirdi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...