İşte derbi tarihi

Düzenleyen:
İşte derbi tarihi

SPOR Haberleri

Güvenlik gerekçesiyle maç günü ertelenen G.Saray-F.Bahce derbisinin oynanacağı tarih açıklandı, polemikler sona erdi

Güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanacağını açıkladı. Böylece ertelendiği günden bu yana polemik konusu olan derbi için geri sayım başladı. İki kulüp yöneticileri erteleme tarihini belirlemek üzere dün TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmaylarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Galatasaray'dan Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe'den de Asbaşkan Mahmut Uslu hazır bulundu. Özbek derbinin 28 Nisan'da oynanmasını talep ederken, Uslu 6 Nisan tarihini istedi. 
Lig maçları kaydırılacak
Yapılan görüşmeler sonucunda karşılaşmanın 13 Nisan Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. Toplantı sonrası Demirören, Özbek ve Uslu, kameraların karşısına geçerek alınan kararı açıkladı. Derbinin tarihinin belli olmasından sonra ikinci yarının başında açıklanan fikstürde de kaydırmalar olacak. Buna göre Fenerbahçe'nin 10 Nisan'daki Torku Konyaspor (deplasman) ve 17 Nisan'daki Mirsin İdman Yurdu maçları ile, Galatasaray'ın 9 Nisan'daki Çaykur Rizespor ve 15 Nisan'daki Antalyaspor (deplasman) karşılaşmalarının tarihlerinde değişiklik yapılması bekleniyor. TFF'nin bu konudaki kararı da önümüzdeki günlerde açıklayacağı ifade edildi. 

NE DEDİLER... NE DEDİLER... 

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN:  Saygıyla karşıladılar

İki kulübümüzü bir araya getirdik. Fenerbahçe 6 ya da 7 Nisan diyordu, Galatasaray ise 28 Nisan'ı istiyordu. Derbinin tarihi için 13 Nisan'a karar verdik. İki taraf da saygıyla karşıladı. Karara olumlu baktıkları için teşekkür ederim.

G.SARAY BAŞKANI ÖZBEK: Karar Federasyon'un

Daha önce de belirttiğimiz gibi bizim istediğimiz tarih 28 Nisan'dı. F.Bahçe de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Her iki tarafın da haklı gerekçeleri vardı. Ama neticede kararı belirleyecek merci Federasyon'du. Bu karara iki kulübün de saygı duyması gerekiyor.

F.BAHÇE ASBAŞKANI USLU: barışa vesile OLSUN...

F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan derbiler her zaman önemlidir, bu derbi ertelenmesi nedeniyle daha da önemli hale geldi. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah derbi bunun için vesile olur. Dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu göreceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...