Güle güle hoca

Düzenleyen:
Güle güle hoca

SPOR Haberleri

Başkan Aziz Yıldırım, Konya yenilgisi sonrası yüzüne bakmadığı hocayı sildi. Fenerbahçe sezonu çifte kupayla bile tamamlasa Pereira yeni sezonda yok

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe'de üst üste alınan kötü sonuçların faturası Teknik Direktör Vitor Pereira'ya kesildi. Osmanlı beraberliği, Konya yenilgisi derken son iki maçta 5 puan kaybederek şampiyonluk yolunda ağır yara alan sarı-lacivertlilerde yönetim Portekizli hocanın ipini çekti. Konya'daki mücadeleyi kurmaylarıyla izleyen Başkan Aziz Yıldırım, Pereira'nın sahaya sürdüğü kadroyu, yaptığı değişiklikleri ve oyun kurgusunu eleştirirken maç sonrası kesin kararını verdi. Alınan sonuçtan çok, sergilenen futbola sinirlenen Başkan Yıldırım, "Şampiyonluk yarışındaki takım bu kadar mı kötü oynar" diye isyan ederken, dönüş yolunda ne oyuncuların ne de hocanın yüzüne baktı. Uçakta, yöneticilerle bir değerlendirme toplantısı yapan Yıldırım nihai kararını da verdi.
Ersun Yanal'ı da istemiyor
Başkan Aziz Yıldırım, sezon başında iki yıllık sözleşmeyle göreve getirdiği Vitor Pereira'yı sezon sonunda gönderme kararı aldı. Yıldırım, şampiyonluk ve Türkiye Kupası kazanılsa dahi Pereira'yı kafasından silerken, kurmayları daha agresif bir yol izlenmesini talep etti. Pereira'yı sezon sonunu beklemeden göndermeyi teklif eden yöneticiler, Ersun Yanal ismini ortaya attı. Osmanlı beraberliği sonrası Yanal'la bir araya gelerek nabız yoklayan bazı yöneticiler, tecrübeli hocanın "Fenerbahçe'de çalışmak mutluluktur" cevabı üzerine Konya dönüşü konuyu gündeme getirdi. Ancak bu fikir, Başkan Yıldırım'dan veto yedi. Sezon bitmeden hoca değişikliği yapmayacaklarını söyleyen Yıldırım, Ersun Yanal'a ise kapının zaten kapalı olduğunu belirterek noktayı koydu.

KRİZLERE YENİLDİ
Fenerbahçe'deki günleri sayılı olan Vitor Pereira. sonunu hazırlayan yolun taşlarını aslında bizzat kendisi döşedi. Sezon başından beri bir çok oyuncuyla sorun yaşayan, RvP ve Nani krizlerini çözemeyen Portekizli'nin idman taktikleri de çok tartışıldı. Fiziksel anlamda güçsüz kalan oyuncular gerçek performanslarının altında kalırken maçların sonunu da zor getirir oldu. Hoca, savunmada  başarılı olsa da takımın hücumda zayıf kalmasına çözüm üretemedi. Portekizli'nin oyuncu tercihleri ve taktikleri de sürekli tartışma konusu oldu. 

ONLAR DA SUÇLU

Evet, Fenerbahçe'de hedef adam Vitor Pereira ama yönetim de çok masum değil. Zira hocanın da haklı olduğu konular var. Sezon başından beri çözülemeyen golcü ve oyun kurucu sorunu yönetimin eseri. Sow'un ayrılmasının ardından forvete takviye isteyen Pereira bu dileğine bir türlü kavuşamamış olmanın sıkıntısını, Konya'da, "Kulübede bir golcü olsaydı oyuna alırdım" sözleriyle gündeme getirdi. Portekizlinin Diego'ya alternatif talebi de yönetim tarafından yerine getirilmemiş ve takım sambacıya mahkum kalmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...