Rüzgâr gibi geçti

Düzenleyen:
Rüzgâr gibi geçti

SPOR Haberleri

Los Angeles Lakers'ın efsanesi veda maçında potaya gönderdiği 60 sayı ile tarihteki jübilelerin ve sezonun rekorunu kırarak parkelerden ayrıldı

NBA'den bir yıldız kaydı. Kobe Bryant unutulmaz bir veda maçıyla parkelerde jübilesini yaptı. Los Angeles Lakers’ın efsanesi, kariyerinin son maçında takımının Utah Jazz’ı 101-96 mağlup ettiği maçta öyle bir performans sergiledi ki, hayranları "Basketbolu bırakma" diye tezahurat yaptı. 20 yıllık kariyerinin 1566'ncı ve son maçına Jazz karşısında çıkan 37 yaşındaki Kobe, tam 60 sayı atarak rekor kırdığı gecede takımına galibiyeti getirdi. Yıldız oyuncu, NBA'de bu sezon bir maçta en fazla sayı atan isim olurken aynı zamanda jübilesinde en çok sayı atan oyuncu olmayı da başardı. Bu sezon sahaya çıktığı 65 karşılaşmada 16,9 sayı, 3,7 ribaunt ve 2,8 asist ortalamalarını yakalayan Kobe'nin veda maçının hava atışından önce 'Kara Mamba' lâkaplı basketbolcunun kariyerinden kesitlerin bulunduğu bir video gösterildi. Maçın biletleri kara borsada 300 ile 15 bin dolar arasında alıcı buldu. 

5 NBA Şampiyonluğu

30 bin sayı barajını aşan tek oyuncu

280- All-Star maçlarında en fazla skor üreten oyuncu

19- NBA All-Star maçına ilk 5’te çıkan en genç oyuncu

134- 40 sayının üstünde skor ürettiği maç sayısı

Bir maçta en fazla 3’lük atan oyuncu

Tarihin 3. en skoreri

Bir maçta en fazla sayı atan 2. isim

NBA’de bir maça ilk 5’te başlayan en genç oyuncu

All-Star tecrübesi

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...