Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Düzenleyen:
Galatasaray şampiyonluk için sahaya çıkıyor

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar EuroCup finali rövanş maçında Strasbourg'u misafir edecek. Deplasmanda 66-62 kaybeden Galatasaray, 5 sayı farkla kazanması durumunda şampiyon olacak

Galatasaray Odeabank, EuroCup Finali'nin ikinci karşılaşmasında bugün 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fransız ekibi Strasbourg ile mücadele edecek. İlk maçta 66-62’lik skorla mağlup olan sarı-kırmızılılar, parkeden en az 5 sayıyla galip ayrılması durumunda kupayı müzesine götürecek. EuroCup’ta 23 karşılaşmanın 11’ini Abdi İpekçi'de oynayan sarı-kırmızılılar, sadece Litvanya ekibi Neptunas'a karşı boynu bükük ayrıldı. Aslan bu maçlarda ortalama  23.3 sayı farkla rakiplerini geçmeyi başardı. Strasbourg ise özellikle deplasmandaki performansıyla dikkat çeken bir ekip. Fransızlılar EuroCup'taki 6 dış saha maçından yalnızca birini kaybetti. 
Biletler 3 dakikada tükendi
Galatasaray Odeabank bu sezon EuroCup’ta 83.0 sayı, 36.2 ribaund, 17.3 asist, 5.8 top çalma ve 3.6 blok ortalamalarıyla mücadele ederken, Strasbourg ise 79.8 sayı, 34.5 ribaund, 18.8 asist, 8.0 top çalma ve 2.9 blok ortalamalarıyla oynuyor. Sarı-kırmızılılarda EuroCup’ın da MVP’si olan Errick McCollum 18.2 sayıyla takımını sırtlarken, Fransız ekibinde ise deneyimli oyuncu Mardy Collins 12.8 sayı ortalamasıyla Fransızlara katkıda bulunuyor. 
Öte yandan G.Saray taraftarları karşılaşmanın biletlerine yoğun ilgi gösterdi. Final yolunda takımını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılılar, biletleri satışa çıkmasından 3 dakika sonra tüketti.

Futbolcular da dev maçta olacak
G.Saray Futbol Takımı da, basketbolcu arkadaşlarını yalnız bırakmayacak. Sarı-kırmızılı futbolcuların hemen hemen tamamının Strasbourg ile oynanacak EuroCup Finali'nde Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki yerlerini alacağı ve basketbol takımının bu tarihi maçında destek verecekleri belirtildi. 

ERGİN ATAMAN: Salon, ÇıKılmaz arenaya dönmeli

2001-2002 sezonunda Siena ile FIBA Saporta Kupası'nı, 2011-2012 sezonunda Beşiktaş'la FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanan G.Saray koçu Ergin Ataman başarısını 3. zaferle taçlandırmak istiyor. Taraftara çağrıda bulunan Ataman, "Abdi İpekçi'yi çıkılmaz bir arenaya çevirmemiz gerekiyor. Taraftarımız önünde müthiş oynuyoruz. Takımıma da söylüyorum. Maçın sonunda biz şampiyon olacağız. Disiplin içinde son derece agresif, sert bir basketbol oynayarak kazanabiliriz" açıklaması yaptı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...