Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Tek hedefimiz şampiyonluktu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Tek hedefimiz şampiyonluktu'

SPOR Haberleri  / AA

ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarı elde eden Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ataman, bu hedef için inançlarını hiç kaybetmediklerini söyledi.

ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarı elde eden Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, bu hedef için inançlarını hiç kaybetmediklerini söyledi.  Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında ULEB Avrupa Kupası'nda oynayacaklarının belli olmasından sonra çalışmalara başladıklarını aktararak, "Tek hedefimiz şampiyonluktu. Kendimize güveniyorduk. Bütçemizi iyi kullandığımız, transferlerimizi iyi yaptığımız, takım kimyasını iyi oluşturduğumuz takdirde, bu hedefi yakalayacağımızı düşündük. ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğu hedefini ilk antrenmanımızda belirledim. Hak ettiğimiz bir başarıydı." dedi.

"Wild card hakkının bize verilmemesi, gurur kırıcıydı"
THY Avrupa Ligi'ne katılma çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından, 29 Haziran 2015 tarihinde sosyal medya hesabından, "ULEB Avrupa Kupası'nı kazanıp, yeniden THY Avrupa Ligi'ne katılacağız" paylaşımında bulunduğunu hatırlatan Ataman, "Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi'nde 3 sezon boyunca 8-9 bin seyirci ortalamasıyla mücadele edip, iki sezonda Top 16 turu, bir sezonda ise çeyrek final oynadı. Dünyada 20-25 milyon taraftarı olan, deplasman maçlarında bile binlerce seyirciye oynayan bir kulübün, sadece bir sezon geçirdiği bazı sıkıntılar nedeniyle THY Avrupa Ligi dışına itilmesi, wild card hakkının bize verilmemesi, gurur kırıcıydı. Bunu bir motivasyon unsuru olarak kullandık." diye konuştu.

Sezon başında Avrupa Ligi nezdinden lobi çalışmaları yaptıklarını anlatan sarı-kırmızılı başantrenör, şunları söyledi:

"Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bartomeu ile yüz yüze görüşmek istedik. Ben de yer almak istiyordum görüşmede ve biletim de hazırdı. İlk olarak Bartomeu'nun görüşmede teknik adam istemediği haberi geldi. Ardından da, 'Bu toplantıya katılın ama biz THY Avrupa Ligi takımlarını belirledik. Ancak ULEB Avrupa Kupası'na alabiliriz' denildi. Bizim açımızdan çok onur kırıcı bir şeydi ve o gün ant içtik. Yeni format içinde THY Avrupa Ligi'ne kalmamızın tek yolu da ULEB Avrupa Kupası'nı kazanmaktı. Hem çok büyük bir kupa kazandık hem de THY Avrupa Ligi'ne kalmayı başardık. Final akşamı Jordi Bartomeu kupayı verirken, kendisine, 'THY Avrupa Ligi'nde yeniden birlikteyiz' dedim. Sanırım anlamıştır."

"Dörtlü Final'de Fenerbahçe'yi şanslı görüyorum"
Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final etabında mücadele edecek Fenerbahçe'nin şampiyon olabileceğine inandığını aktardı.

Sarı-lacivertli ekibin THY Avrupa Ligi'nde müthiş bir sezon geçirdiğini dile getiren Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Grupları lider bitirip, play-off etabında geçen yılın şampiyonu Real Madrid'i saf dışı bıraktılar. Başlarında da Avrupa'nın en kariyerli hocası var. THY Avrupa Ligi şampiyonluğu konusunda Fenerbahçe'yi çok şanslı görüyorum. ULEB Avrupa Kupası'ndan sonra, aynı sezon içinde THY Avrupa Ligi'ni de bir Türk takımı kazanırsa, spor tarihimiz için çok ciddi başarı olur. Kendilerine başarılar diliyorum ve bunu gönülden söylüyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...