Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Derbide ilk golü atan kazanıyor

Düzenleyen:
Derbide ilk golü atan kazanıyor

SPOR Haberleri

Galatasaray ile Beşiktaş arasında en az bir golün atıldığı son 19 lig maçında öne geçen taraf sadece son randevuda yenildi. Söz konusu 19 lig maçından 15'inde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı, sadece bir kez, öne geçen taraf sahadan mağlup ayrıldı. Söz konusu dönemde 13 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti.

Süper Lig'de Galatasaray ile lider Beşiktaş arasında yarın yapılacak sezonun son derbisi için geri sayım sürerken, iki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip, müsabakayı sadece bir kez kaybetti.

Olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 19 maçtan 15'inde ilk golü atan takım galip geldi.

Bu dönemdeki derbilerin 3'ü berabere sonuçlandı, sadece bu sezonun ilk yarısındaki müsabakada Galatasaray öne geçmesine rağmen sahadan mağlup ayrıldı.

- 13 kez Galatasaray, 6 kez Beşiktaş öne geçti
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk golü atan takımın sadece bir kez yenildiği son 19 lig maçında 13 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti.

Sarı-kırmızılı takım öne geçtiği bu 13 maçtan 10'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı, birini yitirdi. Beşiktaş ise 1-0'ı yakaladığı 6 maçtan 5'ini kazandı, birinde eşitliği bozamadı.

Rekabetteki son 5 maçta da Galatasaray, eşitliği bozan taraf oldu.

- İki gol kendi kalesine
İki takım arasındaki en az bir golün atıldığı son 19 lig maçında (tamamlanamayan derbi hariç) taraflar 2 kez ilk golleri kendi futbolcularından yedi.

BJK İnönü Stadı'nda 24 Mayıs 2009 tarihinde Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta Galatasaraylı Mehmet Topal, aynı statta 2012-2013 sezonunun ilk yarısında, 26 Ağustos 2012 tarihinde oynanan ve 3-3 biten derbide ise yine Galatasaray'dan Felipe Melo ilk golleri kendi kalelerine attı.

- Maçlar
Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde, golsüz bittiği için 2011-2012 sezonunda Lig Grubu'nun ilk yarısındaki maçla, 2013-2014 sezonunun ilk yarısında olaylar nedeniyle tatil edilen ve 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, en az bir golün atıldığı son 19 lig maçının sonuçları ve ilk golü atan futbolcular şöyle:

Derbide ilk golü atan kazanıyor

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...