Fenerbahçe, Başakşehir'i devirerek şampiyonluk hayalini kovalamak istiyor

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Başakşehir'i devirerek şampiyonluk hayalini kovalamak istiyor

SPOR Haberleri

Başakşehir’e misafir olacak sarı-lacivertliler, galibiyet serisini sürdürerek Beşiktaş'ın ardındaki amansız takibi sürdürmekte kararlı. En ufak bir hata her şeyin sonu olabilir.

M. Emin ULUÇ

Beşiktaş'ın ardında şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe, liderin puan kaybını beklerken, hata yapmak istemiyor. Sezonun flaş takımlarından Başakşehir'e misafir olacak sarı-lacivertliler, istatistiksel olarak çok zorlandıkları bu deplasmandan 3 puanla ayrılarak şampiyonluk hayalin son haftaya kadar korumakta kararlı. Ancak bu hiç de kolay olmayacak. Zira Fenerbahçe, Başakşehir'le oynadığı 7 deplasmanda sadece 1 kez kazanabildi. Bu sezon Kadıköy'deki randevudan 3 puanı da 84'te attığı tek golle çıkaran sarı-lacivertli ekip hata payı sıfır olan bu zorlu sınavda tökezlerse şampiyonluk umudunu da neredeyse tamamen kaybetmiş olacak.

Çıkın ve gerekeni yapın

Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu söyleyen Vitor Pereira oyuncularına, "Ben size bu maçla ilgili özel bir konuşma yapmayacağım. Hedefimiz belli, kalitemiz ortada. Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı yıldızlarını bünyesinde barındıran bir takımız. Şartlar ne kadar zor, rakip ne kadar güçlü olursa olsun sahaya çıkıp gereğini yapacaksınız" ifadesini kullandı. Ceza sınırında olan Volkan Demirel, Van Persie ve Diego başta olmak üzere oyuncularını net bir dille uyaran Portekizli, "Kesinlikle gereksiz kart görmeyin. Önümüzde 2 final daha var. Bu süreçte herkese ihtiyacım var. Kimseden mahrum kalamayız" uyarısında bulundu.

Topal'dan 2. dalya

Fenerbahçe'nin demirbaşı Mehmet Topal, Başakşehir karşılaşmasıyla birlikte Süper Lig'de 2. defa dalya diyecek. Galatasaray'la 82, Fenerbahçe'ye 117 lig maçında görev alan Topal, bugün 200. Süper Lig sınavını verecek. 199 maçta 10 golü bulunan Mehmet Topal, bu süreçte hiç kırmızı kart görmemeyi başarmış bir oyuncu.

100. gol gelebilir

Bu sezon oynadığı resmi maçlarda rakip fileleri 98 kez havalandıran Fenerbahçe, bugün 100. golü hedefliyor. Lig, kupa ve Avrupa'da oynadığı 56 maçta 98 gol sevinci yaşayan sarı-lacivertliler, Başakşehir'e 2 gol atarsa 100 golü ulaşacak. Fenerbahçe'de asıl hedef ise kalan 4 maçta 100 gol barajını aşmak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...