Fener’den gizli operasyon

Düzenleyen:
Fener’den gizli operasyon

SPOR Haberleri

Löw'ü göreve getirmek için girişimlerini sürdüren Başkan Aziz Yıldırım, basketbol takımının Final Four mücadelesi için gittiği Almanya'da tecrübeli hocayla temasa geçti

Sezon başında büyük umutlarla göreve getirilen Vitor Pereira ile hedeflerin uzağında kalan Fenerbahçe'de gizli bir operasyon başlatıldı. Başkan Aziz Yıldırım tarafından bizzat yürütülen operasyonun amacı takımın başına Joachim Löw'ü getirmek. "Avrupa'da bir kulüp çalıştırabilir" açıklamasından sonra çok sayıda teklif alan tecrübeli teknik adamla anlaşabilmek için şartları zorlamakta kararlı olan Yıldırım, adımlarını gizli atmasının sebebi ise açıkta kalma endişesi. Başkan, istediği hocaya imza attırmadan önce Vitor Pereira'nın ipini çekip hem tazminat ödemek hem de hocasız kalmak istemiyor. Nitekim Fenerbahçe 2. Daum dönemi sonrası aynı sıkıntıları yaşamış, Alman hocanın görevine son veren yönetim, listesindeki isimlerle anlaşma sağlayamayınca takımı mecburen Aykut Kocaman'a teslim etmişti.
Aykut Kocaman'in halefleri Ersun Yanal ve İsmail Kartal'ın göreve gelişleri de aynı şekilde olmuştu. Kocaman'ın ayrılığının ardından dünya çapında isimlerle görüşen Fenerbahçe Yönetimi, son alternatif olarak Yanal'a imza attırmış, takımın Kartal'a teslim edilmesi yine aynı strateji hatası neticesinde olmuştu. Yanal ve Kartal'la yaşanan süreçlerde hoca konusundaki istikrarını kaybeden sarı-lacivertliler, Pereira'yla da yolları ayırmaya hazırlanırken, Portekizlinin halefiyle uzun süre çalışmak için ince eleyip sık dokuyor. Löw ve Lucescu ile görüşmeler yapan sarı-lacivertliler, kesin anlaşma sağlamadan Portekizliyi elden kaçırmamak için de kamuoyuna "Pereira'yla devam edeceğiz" mesajını pompalıyor. Ancak, Yıldırım'ın Löw ya da Lucescu'yla resmen anlaşması halinde Pereira'yı hemen kapının önüne koyacağı belirtiliyor.
> M.Emin ULUÇ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...