Gaziantep'e Rize'de darbe

Düzenleyen:
Gaziantep'e Rize'de darbe

SPOR Haberleri

Kırmızı-siyahlı takım Karadeniz'de hayati önemde üç puan bıraktı. Düşme hattından uzaklaşamadı. Tek gol Deniz'den geldi.

Süper Lig'in 33. haftasında Çaykur Rizespor evinde Gaziantepspor’u yenerek darbe vurdu. Sergen Yalçın'ın takımı ligin son haftasına düşme korkusuyla girdi. 10. dakikada Larsson’un ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Habibou'nun kafa vuruşunda Itandje topa hakim oldu. 11. dakikada Orhan’ın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sercan, topu arkadaşı Deniz’e verdi. Deniz, şık bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 29. dakikada Larsson’un ortasında ceza sahası içinde Mustafa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 38. dakikada Abuda'nın pası ile ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Larsson'un şutu kaleci Itandje'de kaldı. İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı. Fakat Yalçın'ın ekibi aradığı golü bir türlü bulamadı. Sivasspor'un berabere kalmasıyla düşme hattıyla aradaki fark üç puana düştü. Ligde G.Antep, Sivas, Eskişehir arasındaki üçlü averaj son hafta maçlarında belirleyici olacak.

HANGİ TAKIMLAR DÜŞECEK?

Eskişehir şu anda Sivasspor ile eşit puanda. Gaziantepspor'un ise 33 puanı var. Eğer ki, Gaziantepspor ligin son haftasında Antalyaspor'a yenilir, Sivasspor, Fenerbahçe'yi yener, Eskişehirspor da Gençlerbirliği'ni mağlup ederse, Eskişehirspor ligde kalıyor. Bunun sebebi ise üçlü averajda Eskişehirspor'un önde olması. Üç takım arasında oynanan maçlarda Eskişehirspor'un 7, Sivasspor'un 6, Gaziantepspor'un ise 4 puanı var. Bir başka ince ihtimal de Sivas ile G.Antep arasında. Eskişehir Gençler'e puan kaybederse iş iki ekip arasındaki ikili averaja kalacak. Son hafta Sivas kazanır, G.Antep kaybederse, ikili averajı rakibine göre iyi olan Yiğido ligde kalacak düşen takım G.Antep olacak. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...