Ya tamam ya devam

Düzenleyen:
Ya tamam ya devam

SPOR Haberleri

Akhisar'ı yenip sıralamada rakibinin üstüne çıkmayı hedefleyen sarı-kırmızılıların kulağı da Vodafone Arena'da olacak. Aslan galip gelip, Beşiktaş da şampiyon olursa, Osmanlı ile fark 1'e inecek.

Avrupa Kupaları'na katılım hakkı elde etmesi için ya kupayı alması ya da Süper Lig'de 5'inci olması gereken Galatasaray, bugün sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda. Sıralamada hemen üstündeki Akhisar'a misafir olacak sarı-kırmızılılar Ege temsilcisini devirirse, 6'ıncı sıraya yükselecek. Kazandığı takdirde puanını 48'e çıkaracak Aslan, Beşiktaş'ın da Osmanlı'yı geçmesi halinde 5'inci sırayla farkı 1'e indirecek ve son haftaya umutla girecek. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink dün oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirip maçın önemine vurgu yaparken, Hollandalı'nın Akhisar'ın yıldız oyuncu Rodellega'ya da özel önlem aldığı bildirildi. Riekerink'in, genç savunmacısı Denayer ile golcü futbolcuyu birebir oynatacağı ifade edildi.

Enerjini ekonomik kullan

Selçuk, Emre ve Sneijder üçlüsünü Beşiktaş derbisinde olduğu gibi orta alanda dikey pozisyonda oynatacak Jan Olde Riekerink, ileride de Sinan Gümüş'e görev verecek. Genç futbolcuyla takımdan ayrı bir toplantı gerçekleştiren Hollandalı çalıştırıcı, Sinan'dan enerjisini ekonomik kullanmasını istedi. Oyuncusundan sadece gole odaklanmasını isteyen tecrübeli teknik adamın, "Sakatlıktan henüz çıktın. Heyecanının farkındayım. İyi niyetli olarak her yere basmaya çalışıyorsun. Ama herkesin görev bölgesi belli. Sen enerjini gol bölgesinde kullanmalısın" ifadelerini kullandığı belirtildi. 

7 maçtan 6'sı Aslan'ın

Galatasaray ile Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de bugün 8. kez karşı karşıya gelecek. Ege temsilcisinin Süper Lig'e yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 7 maçtan 6'sını Galatasaray, birini Akhisar Belediyespor kazandı. Sarı-kırmızılıların 19 golüne, yeşil-siyahlılar 7 golle yanıt verdi. Galatasaray, ayrica bu sezon Akhisar ile yaptığı 5 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi.

Deplasmanda 12 maçtır kayıp

Galatasaray, bu sezon özellikle dış sahada sıkıntı yaşarken, sarı-kırmızılılar son 12 deplasman maçını kazanamadı. Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada  Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden Cimbom ardından F.Bahçe (1-1), Rize (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayseri (1-1), Osmanlı (2-3), Mersin (1-2), G.Antep (0-2), G.Birliği (1-1), Eskişehir (3-4), Antalya (4-2) ve Bursa'ya (1-1) üstünlük sağlayamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...