Fenerbahçe en iyi ikinci oldu

Düzenleyen:
Fenerbahçe en iyi ikinci oldu

SPOR Haberleri

Sezonu şampiyonun gerisinde tamamlayan Fenerbahçe, üst üste ikinci, son yedi sezonda beşinci kez Süper Lig’i ikinci tamamladı. Bu, Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım dönemindeki dokuzuncu ikinciliği oldu. Kanarya ayrıca üst üste üçüncü kez ligi 74 puanla noktaladı.

Spor Toto Süper Lig’de 20152016 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, istediği gibi bir sezon geçiremedi. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ve kadrosunu 11 transferle güçlendiren Sarı-Lacivertliler, sezonu ikinci sırada tamamladı. En son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda alan Fenerbahçe, geçen yıl Galatasaray’a bu sezon da Beşiktaş’a şampiyonluğu kaptırdı.

YILDIZLAR YETMEDİ
Sezonu Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde 74 puanla tamamlayan Fenerbahçe, üst üste ikinci kez Süper Lig’i ikinci sırada bitirdi. Sarı-lacivertliler son 7 sezonda 5. kez ikincilikle sezonu tamamladı. Bu, Başkan Aziz Yıldırım’ın futbol takımında 19. sezonunda 9. ikinciliği oldu. Yıldırım döneminde Sarı-Lacivertliler 6 şampiyonluk yaşarken, aynı dönemde Galatasaray 9, Beşiktaş 3, Bursaspor 1 kez zirvede yer aldı. Yine Yıldırım’ın başkanlığında Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor üçer kez ikinci olurken bir kez Sivasspor şampiyonun ardında yer aldı.

TRANSFERE 41 MİLYON EURO HARCANDI
Fenerbahçe’nin sezon başında izlediği transfer politikası şampiyonluk için yeterli olmadı. Robin van Persie, Luis Nani, Simon Kjaer gibi yıldızların yanı sıra, Brezilya’dan Josef de Souza ile Türkiye’de başarılı bir sezon geçiren Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Volkan Şen ve Jose Fernandao’yla kadrosunu güçlendiren sarı-lacivertliler, transfere yaklaşık 41 milyon euro harcadı.

Fenerbahçe en iyi ikinci oldu

SON ÜÇ SEZON AYNI PUAN!
Fenerbahçe son 3 sezonu da 74 puanla tamamladı. Sarı-Lacivertlilerin teknik direktör Ersun Yanal’la 2013-2014 sezonunda topladığı bu puan şampiyonluk için yeterli oldu. Geçen sezon İsmail Kartal, bu sezon ise Vitor Pereira’yla aynı puana ulaşan Fenerbahçe, ikincilikle yetindi.TEK UMUT 

KUPA
Fenerbahçe, büyük umutlarla girdiği sezonu kupasız kapatmamak için Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak için mücadele edecek. Sarı-Lacivertliler, 26 Mayıs Perşembe günü kupanın finalinde Antalya’da Galatasaray’la karşılaşacak.

Fenerbahçe en iyi ikinci oldu

13 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR
Fenerbahçe’de 31 Mayıs itibarıyla Bruno Alves, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Serdar Kesimal, Michal Kadlec, Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek’in sözleşmeleri sona erecek. Aynı şekilde Abdoulaye Ba, Fabiano Ribeiro ve Lazar Markovic’in de kiralama süreledi doldu. Yönetim, Türkiye Kupası finali sonrası devam etmek istediği isimlerle masaya oturacak. Sözleşmesi sona eren bir başka isim, Michal Kadlec, Sparta Prag’a gitti.

Kaynak: Karar

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...