Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu Efes 80-72 Fenerbahçe

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Anadolu Efes 80-72 Fenerbahçe

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Basketbol Lig play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes sahasında bir ara 18 sayı geriye düştüğü karşılaşmada Fenerbahçe'yi 80-72 yendi.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinde Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 80-72 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi.

Maçın en skorer ismi Anadolu Efes formasıyla 24 sayı üreten Heurtel olurken, Granger'ın 17 sayısı galibiyette önemli katkı sağladı. Fenerbahçe'de ise Datome'nin 19 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Serinin altıncı maçı 13 Haziran Pazartesi günü Ülker Sports Arena'da oynanacak.

"Ülker Arena'dan galibiyetle döneceğimize eminim"

Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı, Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe'yi 80-72 yendikleri maçta oyuncularının sahaya büyük bir karakter koyduğunu söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakı, maça gergin başladıklarını ve bunun sonucu olarak ilk çeyrek sadece 6 sayı üretebildiklerini belirtti.

Takımına mücadele etmeleri gerektiğini söylediğini aktaran Çakı, "Devre arasında ikinci periyottaki performansımız üzerinde durduk. Oyuncularım iyi reaksiyon gösterdi. Kararlılığımızı ortaya koyduk. Oyuncularım sahada ortaya büyük bir karakter koydu. Maç kaybetsek bile onlarla gurur duyacağımı söyledim. Kazanınca iyi oldu. Final serisine ve ligimize yakışır oldu. İki kaliteli takım oynuyor. Seriyi oraya taşıdığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Lacivert-beyazlıların oyuncusu Birkan Batuk ise seriyi devam ettirdikleri için mutlu olduklarını kaydederek, "İyi başlamamıza rağmen pes etmedik. Geri dönmesini bildik. İkinci yarıda savunmamızı sertleştirdik. Maçın genelinde skor üretmekte zorlandık. Oyun kurucularımız yoruldu ama maçın sonunu iyi oynadılar. Orada bizi zor maç bekliyor. Elimizden geleni 40 dakika sahaya yansıtırsak Ülker Arena'dan galibiyetle döneceğimize eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Obradovic: Çok iyi oynayacaklarını söylemiştim

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, ikinci ve dördüncü çeyreğin son 5 dakikasındaki oyunlarıyla maçı kaybettiklerini dile getirdi.

Anadolu Efes'i galibiyetten dolayı tebrik eden Sırp başantrenör, "Daha önceki basın toplantısında bu maçta çok iyi oynayacaklarını söylemiştim ve aynen öyle oldu. İlk yarı çok iyi oynadık. İkinci ve dördüncü periyodun son çeyreğinde kötü oynadık. Kaybetme sebebimiz budur. Şu an 3-2 öndeyiz ve seriyi kendi sahamıza taşıdık. İyi durumdayız. Zihinsel ve fiziksel olarak çok zor olacak. Sahamızda oynayacağımız maçı kazanmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin kaptanı Melih Mahmutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'na şampiyon olmak için geldiklerini ancak başaramadıklarını belirterek, "Hala avantaj bizde. Demek ki kısmet böyleymiş. Evimizde şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

MAÇ KADROLARI
Anadolu Efes: B. Batuk, D.Balbay,  Cedi Osman,  Heurtel, Saric,  A. Duvarioğlu, Granger, Dunston, Alex Tyus,  Oğulcan Baykan, F. Korkmaz, Diebler
Fenerbahçe: A.Muhammed, Sloukas, Melih, Bogdanovic, Egehan, Datome, Kalinic, Barış, Vesely, Ercan, Udoh.

MAÇ NOTLARI:

BROWN VE ANTIC KADRODA YOK
Anadolu Efes'te Derrick Brown, Fenerbahçe'de ise Pero Antic yabancı sınırılaması nedeniyle kadroda yok.

SERİDE FENERBAHÇE ÖNDE!
Anadolu Efes, ise seyircisi önünde galip gelip durumu 3-2'ye getirerek seriyi şampiyonluk ümidini sürdürmek istiyor. Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Lig play-off final serisi beşinci maçında bu akşam Anadolu Efes'i deplasmanda yenerek 2015-2016 sezonunu şampiyonlukla tamamlamak istiyor.

Seride 3-1 önde olan sarı-lacivertliler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak maçı kazanması durumunda 7. kez şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Serinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ilk maçını Fenerbahçe 87-85 kazanırken, yine aynı salondaki ikinci karşılaşmada Anadolu Efes 91-70'lik skorla galip gelmişti. Serinin Ülker Arena'ya taşınan üçüncü ve dördüncü maçlarını 84-72 ve 101-79'luk skorlarla kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.  Anadolu Efes ise galip gelerek şampiyonluk ümidini sürdürmeyi hedefliyor. Lacivert-beyazlıların kazanması durumunda seride durum 3-2'ye gelecek. Bu durumda serinin 6. maçı 13 Haziran Pazartesi günü Ülker Sports Arena'da yapılacak.

KUPA, 13 KİLO AĞIRLIĞINDA
Sade tasarımıyla dikkati çeken şampiyonluk kupası, 13 kilogram ağırlığında. Siyah az damarlı mermer üzerine, pirinç ve bakır malzemeden yapılan kupa, altın kaplamadan oluşuyor. Kupanın gövdesinde, 5 milimetre kalınlığında ve 3 santimetre eninde pirinç malzemeden kulpların yanı sıra 2 milimetre kalınlığında yine pirinç malzemeden lazer kesimle yapılmış, 24 santimetre çapında ve 85 santimetre boyunda bir top bulunuyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...