Napoli zaferinin baş mimarı yine tecrübesini konuşturdu

Düzenleyen:
Napoli zaferinin baş mimarı yine tecrübesini konuşturdu

SPOR Haberleri

Kadro tercihi, oyuna müdahaleleri, takımın disiplinden hiç kopmayışı bir kez daha Şenol Güneş ismini ön plana çıkardı.

Şenol Güneş Şampiyonlar Ligi’nde ilk zaferini Trabzonspor’un başındayken İnter’e karşı deplasmanda almıştı. Dün gece de Napoli’de destan yazan Beşiktaş’ın hocası olarak kariyerinin ikinci Devler Ligi galibiyetini yaşadı. Bu sezon mağlubiyet görmeyen siyah-beyazlıların hocası risk alarak formsuz Aboubakar’a güvenmesinin de ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi. Takımı maç boyu yaşanan gel-gitlere rağmen hiç disiplinden kopmadı. Makine gibi işledi. İlk 11 tercihleri ve değişiklikleri 10 üzerinden 10 aldı. Maç sonunda gururluydu tecrübeli teknik adam. Grubun en iyi takımıyla oynadıklarını belirten Şenol Güneş, “Üç neticeli olan maçta, önce kendi gücümüzü görmek durumundaydık. Orta sahadaki oyuncularımızın iyi oynaması bize galibiyeti getirdi. Necip de çok iyi oynadı. Atiba iyi savaştı. Geride düşseydik Cenk ve Talisca’yı daha erken alacaktık” dedi. 

Aboubakar çok iyi oynadı 

Suskunluğunu bozan Aboubakar’a da övgüde bulunan Güneş, “Gol atması Aboubakar adına sevindirici. Morali için de iyi oldu. Çok iyi oynadı ama daha iyi olması gerekiyor. Aboubakar’ın hâlâ eksikleri olduğunu düşünüyorum. Yediğimiz golde Koulibaly’yi dikine oynatmaması gerekiyordu. O tip eksikleri var. Ama iyi savaştı. Özellikle kenara alınca savunmayı toparladı” diye konuştu. Maçın hakeminin yönetimine de değinen başarılı teknik adam, “Penaltılar için bir şey söyleyemem, çok karamboldu. Ama bizim penaltılarımız da verilmedi. Hakem takdir haklarını hep onlardan yana kullandı. İkinci penaltının gelmesi bizi etkiledi ama oyun disiplininden kopmadan, attığımız golle buradan 3 puanla ayrıldık” diye konuştu. 

Fikret Orman'dan sert eleştiri

Şampiyonlar Ligi’nde Napoli’yi deplasmanda yenen Beşiktaş’ta başkan Fikret Orman maç sonrası açıklamalarda bulundu. Maçın hakemi Rus Sergei Karasev’e tepki gösteren Orman, “Hakem maçı vermek için elinden geleni yaptı ama çocuklar inanılmaz bir performans göstererek gerekeni yaparak maçı kazandı” dedi. Beşiktaş’ın orta saha oyuncularından Tolgay Arslan da hakeme sitem de bulunarak, “İki penaltı yedik. İlkini tam göremedim ama ikinci penaltı kesinlikle yanlıştı” sözlerini kullandı.

Kemerler çıkarıldı

Şampiyonlar Ligi’nde maç öncesinde İtalya’da sıcak saatler yaşandı…  İtalyan polisi ile Türk taraftarı arasında kısa süreli gerilim vardı. Stada girişte Türk seyirciler geniş çaplı aramaya tabi tutuldu. Aramalar sırasında maç için görevlendirilen bir de Türk polisi vardı. Ona “Napoli taraftarları da İstanbul’a geldiğinde aynı uygulama ile karşılaşacaklar mı?” sorusu soruldu. “Evet” cevabının alınmasının ardından taraftarlar kemerlerini çıkardı ve içeriye alındı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...