Beşiktaş'a bu akşam para akacak! Dev rakam...

Düzenleyen:
Beşiktaş'a bu akşam para akacak! Dev rakam...

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Dinamo Kiev'i mağlup ederse kasasını parayla dolduracak. İşte Kara Kartal'ın gruptan çıkma ihtimalleri ve elde edeceği gelir...

Kara Kartal deplasmanda Dinamo Kiev'i mağlup ederse diğer rakipleri Benfica-Napoli karşılaşmasının sonucu ne olursa olsun ikinci tura yükselecek.

Portekiz'de oynanacak grubun diğer karşılaşması berabere sonuçlanır ve Beşiktaş Kiev'den 3 puan alırsa grubunu 10 puanla lider bitirecek.

Benfica evinde Napoli'yi mağlup ederse, Beşiktaş Kiev'den 1 puan alsa bile ikili averaj kuralı gereği İtalyanlara üstünlük sağladığı için yine son 16'ya kalan taraf olacak.

Bu iki karşılaşmanın da berabere bitmesi halinde B grubundan çıkan takımlar Napoli ve Benfica olacak. Napoli deplasmanda Benfica'yı yener, Beşiktaş ise Kiev'de berabere kalırsa yine İtalyan ekibi ve Benfica tur atlayan taraflar olacak.

Beşiktaş, zorlu Ukrayna deplasmanından zaferle dönerse hem 6.kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa gruptan çıkmış olacak hem de grup maçlarını namağlup bitiren ilk Türk takımı olacak.

7 MİLYON EURO'LUK MAÇ

Kiev'deki zorlu 90 dakikanın Beşiktaş'a ekonomik olarak da çok büyük katkısı olacak. Siyah beyazlılar gruptan galibiyet alarak çıkarsa müthiş bir gelirin sahibi olacak. Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı olarak UEFA'dan 12 milyon Euro alan Beşiktaş, B grubunda topladığı 7 puan karşılığında 3.5 milyon Euro da performans ödülü kazandı.

Siyah beyazlı takımın Devler Ligi'nden kasasına koyduğu garanti para böylece 15.5 milyon Euro'ya ulaştı. Kartal son 16'ya kalırsa Şampiyonlar Ligi ödül yönetmeliğine göre UEFA'dan 5.5 milyon Euro daha kazanacak.

Siyah beyazlılar Dinamo Kiev'i mağlup etmesi halinde ise Şampiyonlar Ligi galibiyet ödülü olan 1.5 milyon Euro'nun da sahibi olacak. Kartal'ın bugünkü toplam kazancı böylece 7 milyon Euro'ya ulaşacak. Tur bileti beraberlikle gelirse kazanç 6 milyon Euro'da kalacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...