HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hesap lütfen

Düzenleyen: /
Hesap lütfen
Galatasaray’, Haber

SPOR Haberleri

Galatasaray’da mağlubiyet sonrası en büyük tartışma konusu yine Hollandalı çalıştırıcının “hocalığı” oldu. Eleştirinin odak noktaları; oyunu okuyamıyor, geç kalıyor, otoritesi yok...

BURHAN CAN TERZİ

Karabük’te şok bir mağlubiyet alan Galatasaray’da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink için tehlike çanları çalıyor. Futboldan sorumlu yönetci Levet Nazifoğlu geçtiğimiz haftalarda “Ne olursa oldun sezon sonuna kadar hocamızla devam edeceğiz” açıklamasi yapsa da camiadan yükselen ortak ses: Sezon bu hocayla bitmez... Sarı-kırmızılı takımın başına geçtiği günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan Riekerink bu defa isyan ettirdi. Gerek taraftarlar, gerek yorumcular, gerek de camia içindeki isimler Hollandalı hocanın Karabük maçındaki tercihlerine bir hayli öfkelendi. Sosyal medyada “Riekerink hala kovulmadı mı?”, “Riekerink gitsin, Hamzaoğlu gelsin”, “İstifada bir hizmettir” şeklinde yorumlar yapıldı. Teknik Direktör Riekerink’in bu denli sert eleştirilmesinin başlıca sebepleri ise şu şekilde:
1- Josue’nin oynatılması
Galatasaray’a geldiği günden bu yana performansıyla hiç kimseyi tatmin etmeyen Portekizli futbolcu geçen hafta da 11’de başlamış, ilk yarının sonunda oyundan alınmıştı. Kupadaki Elazığ maçında da tel tel dökülen Josue, Sneijder’in yokluğunda Karabük’te 11’de oynatıldı. 26 yaşındaki futbolcunun kötü performansı karşısında Riekerink “Memnunum” niteliğinde açıklama yaptı.
2- Risk alamaması
Riekerink, Karabük karşında takımın golcüsü Eren Derdiyok’u kulübeye çekti. Karşılaşmada öne geçilse de rakip beraberliği yakaladı. İkinci yarıda Galatasaray’a gol gerekiyordu. “Karabük’ten 3 puanla dönmeyi hedefliyoruz” diyen Riekerink, takımın en etkili ismi Yasin’i 65’te kenara aldı. Eren’i ise mağlubiyet golünü yedikten sonra 84’te oyuna soktu. 
3- Otorite problemi
Galatasaraylı futbolcuların, Karabük deplasmanındaki isteksiz tavırları dikkat çeken bir başka unsurdu. Sahadaki grubun mücadeleci bir tavırda olmaması “Riekerink’in oyuncular üzerinde bir ağırlığı yok ve kenardan da takım ateşleyemiyor” şeklinde yorumlandı.
4- Rodrigues’i kullanmaması
Konya maçında sol çizgide yıldızlaşan yeni transfer Rodrigues, Elazığ maçındaki gibi Karabük’te de sağ tarafta kullanıldı. Ve yine hiçbir varlık gösteremedi. Riekerink’in solda oynayan Bruma ile Rodrigues’in yerini değiştirmemesi “Oyunu okumuyor, maçı izliyor” diye değerlendirildi. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...