HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yıldırım: Yabancı değişebilir

Düzenleyen: /
Yıldırım: Yabancı değişebilir
Yıldırım Demirören, Haber

SPOR Haberleri

TFF Başkanı, “Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralını kaldırırız” açıklaması yaptı

Yayıncı kuruluşa konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören çarpıcı açıklamalar yaptı. Finlandiya maçı öncesi, “Yabancı sınırlaması kuralı hemen kaldırılamaz” diyen Fatih Terim’in aksine konuşan Başkan, “Benim ilk Federasyon başkanlığım döneminde yabancı futbolcu sayısı 11’e kadar serbestti. Daha sonra biz bu sayıyı 8’e düşürdük. Daha sonra kulüplerden yabancı futbolcu sayısının artması yönünde talep aldık. Herkes hemfikir olduğu için biz de hocamızla görüşerek böyle bir karar aldık” derken, “Bu karar 4 yıllık bir süreyi kapsıyor ama ben Cumhurbaşkanı’nın söylemine katılıyorum. Daha fazla yerli oyuncu olması lazım. Bundan sonraki Kulüpler Birliği’nde bu konuşulacak. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralını kaldırırız. Eğer ondan sonra bize gelirlerse bizim kararımız olumlu olur” şeklinde konuştu. 
İstanbul’da da oynayacağız
“2016 Elemeleri’ne kötü başladık ama son 5 maçta kazanarak elemelere gittik. Bu elemelere aslında iyi başladık ama Ukrayna maçında beklemediğimiz bir kayıp yaşadık. Önemli olan nasıl başladığımız değil finallere gitmek’’ diyen Demirören gruptan çıkacaklarına inandığını belirtti. Başkan, “Milli maçları Anadolu’da oynamanın daha doğru olduğunu gördüm ama İstanbul’da oynamak istiyorum. Futbolcular da bunu istiyor. Biz göreve geldikten sonra Milli Takım maçlarını Anadolu’da oynamaya başladık ve Milli Takım taraftarları oluşturduk. Yarın (bugün) Eskişehir’de oynayacağız mesela ve biletler tükenmiş. Milli maçlarda Trabzon’un da yeri olacak ancak bizim UEFA’ya bildirdiğimiz eleme maçlarında Trabzon Stadı yoktu. Bundan sonraki turnuvada olacaktır’’ şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı en büyük destek
Bizim en büyük şansımız sayın Cumhurbaşkanımız futbolu çok seviyor. Cumhurbaşkanımız bu olumlu bakışıyla spora çok fazla destek veriyor. Dünyada bizim kadar stat yapan başka bir ülke yok.

Altyapıya para harcanmıyor
Altyapıya bugün kulüplerimiz gerekli kadar para harcayamıyorlar. Kulüplerin altyapılara 5-6 milyon yıllık harcamaları gerekiyor ama A takımın maaşlarını ödeyemediklerini için altyapıya da gerekli harcamaları yapamıyorlar.

EURO 2024’ün en büyük adayıyız
Türkiye’de spora büyük yatırımlar yapılıyor, yapılan statlar ortada. Bu şartlarda EURO 2024’ün en büyük adayıyız eğer politik işler olmazsa. Biz daha önce hiç almadık. Almanya’nın Dünya Kupası ve Avrupa Kupası düzenlemişliği var.

Video hakem eylülde
Video hakem için çalışmamız başladı. Sistemi kullanan firmalarla nisan ayında deneme uygulamalarına başlayacağız. Bu sistemi eylül ayında uygulamaya koymayı düşünüyoruz ama bu biraz da firmayla alakalı. Eğer firma ocak ayında yapın derse biz ocak ayında yapacağız.

Beşiktaş final oynasın
Trabzonspor’un en büyük şansı stadı. Trabzonspor eski günlerine dönüyor diyebiliriz. Beşiktaş herkeste bir ümit uyandırdı. İnşallah final oynar. En son Galatasaray oynamıştı şimdi de Beşiktaş oynasın.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...