HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gol değil para kralı

Düzenleyen: /
Gol değil para kralı
R.Madrid, Ronaldo, Haber

SPOR Haberleri

R.Madrid’in Portekizli yıldızı 2016-17 sezonunda 87,5 milyon avroluk geliriyle meslektaşlarının hepsini sollayarak para liginde zirvede yer aldı

Real Madrid’in yıldızı en büyük rakibi Messi’yi para alanında solladı. France Football Dergisi’nin araştırmasına göre 2016-2017 sezonunda Portekizli yıldız 87,5 milyon avroluk gelirle zirvede yer alırken futbol otoriteleri tarafından en büyük rakibi olarak gösterilen Lionel Messi 76,5 milyon avro ile ikinci sırayı aldı. Ronaldo üst üste iki defa gol kralı olmasının ardından geçen sezon zirveyi Suarez’e kaptırmıştı. Barcelona’dan bir diğer isim Neymar 55,5 milyon avro ile kendisine üçüncü sırada yer bulurken, Brezilyalı yıldızı 41 milyon avro ile Real Madrid’li Gareth Bale ve 28,5 milyon avro ile kariyerine Çin’de devam eden Arjantinli Ezequiel Lavezzi izledi. Yapılan araştırmanın teknik direktör kısmında ise 28 milyon avro gelir elde eden Manchester United’ın Portekizli hocası Jose Mourinho ön plana çıktı.
Bizimkiler de az değil
Süper Lig’de ise Fenerbahçe’de forma giyen Robin van Persie, 6.5 milyon avroluk (20 milyon lira) maaşıyla Türkiye’nin en çok kazanan futbolcusu durumunda. Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ise yılda 4.5 milyon avroyu cebine koyuyor. Fenerbahçe’nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer 4 milyon avro yıllık geliriyle listenin üçüncü sırasında bulunuyor. Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da 3.5 milyon avro ile Türkiye’nin ‘güzelliklerinden’ faydalanan bir başka futbolcu. Beşiktaş’ın son maçlarda kızaran golcüsü Aboubakar, Antalyaspor’da kariyerini sonlandırmayı planlayan Samuel Eto’o ile sezon bitiminde Japonya’ya gidecek olan Galatasaraylı Podolski ise 3’er milyon avro ile 5. sırayı paylaşıyorlar.

Serveti 210 milyon avro
Türk Telekom’un reklamlarında da boy gösteren Cristiano Ronaldo’nun, bu anlaşmadan 2 milyon avro ücret aldığı iddia ediliyor. Dünyanın en çok kazanan sporcularının da başında gelen Portekizli yıldızın kişisel servetinin 210 milyon avroyu aştığı tahmin ediliyor. Kulübü Real Madrid’den yılda 23.6 milyon avro, sponsoru Nike’tan yılda 24 milyon avro kazanan Ronaldo’nun 16 sponsorluğu daha bulunuyor. 

EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCULAR
∂ Cristiano Ronaldo (R.Madrid)    87.5 m. €
∂ Lionel Messi (Barcelona)    76.5 m. €
∂ Neymar (Barcelona)    55.5 m. €
∂ Gareth Bale (R.Madrid)    41 m. €
∂ Ezequiel Lavezzi (Hebei China)    28.5 m. €
EN ÇOK KAZANAN TEKNİK ADAMLAR
∂ Jose Mourinho (M.United)    28 m. €
∂ Marcello Lippi (Çin Milli Takımı)    23.5 m. €
∂ L.Blanc (Takımsız-tazminat)    20 m. €
∂ Carlo Ancelotti (B.Münih)    15.8 m. €
∂ Pep Guardiola (Man.City)    14.5 m. €

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...