HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2024'ün takımı

Düzenleyen: /
2024'ün takımı
Milli Takım, Haber

SPOR Haberleri

Fatih Terim’in şans verdiği kadroda 20’sinde olan Emre Mor, Cengiz Ünder ve Enes Ünal gibi isimler “2024 Avrupa Şampiyonası’na hazırız” mesajı verdi

2018 Dünya Kupası’na hazırlanıyoruz ama bir taraftan da daha ilerisinin temellerini atmaya ve altyapısını kurmaya çalışıyoruz. Ki bunu özel sınavlarda gösteriyoruz. Tıpkı önceki gün Eskişehir’de Moldova ile yaptığımız maçta olduğu gibi… Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11’in yaş ortalaması 23.9’du. Bu aynı zamanda tecrübesizlik anlamına gelse de işin pozitif tarafında gençleri vitrine koyma, şans verme ve sorumluluk yükleme vardı. Ve oyuncularımız hem sorumluluk aldı, hem maçı kazandı hem de sergiledikleri futbol ve mücadeleyle beğeni topladı. 
Kalıcı olacaklar
Terim’in 11’inde 30’u gören de 20 yaş altında da tek bir oyuncu yoktu. Ancak 20’li dilimdeki üç isme ayrı parantez açmak gerekiyordu. Bunlar Emre Mor, Cengiz Ünder ve Enes Ünal… İkisi Avrupa’da boy gösterirken Cengiz de Başakşehir’de güzel işlere imza atıyor. Özellikle Emre Mor’un bireysel yeteneklerini ön plana çıkarıp ayakta alkış aldığı maçta güzel oyununu golle süslemesi onun motivasyonu ve gelecek adına artı değerdi. Terim’in sahaya çıkardığı gençlik için ev sahipliğine hazırlandığımız 2024’ün A Milli Takımı yorumları yapıldı. Ki bozulmadığı ve istikrar sağlandığı takdirde öyle görünüyor ki bu gençlik kalıcı değerlerimiz, onurumuz ve gururumuz olacak gibi.
ALİ DÜRÜST’E GÖRE: Tarihin en genç milli takımıydı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, 3-1’lik Moldova maçındaki gençleri değerlendirip “Moldova maçında Fatih hoca genç oyuncularımızı görmek istedi. Tarihin en genç milli takımı ile sahaya çıktık. Çok iyi bir seyirci önünde çok güzel bir futbolla galibiyet aldık. Bu maçla Türkiye yeniden futbola döndü. Futbol ve futbolun güzellikleri konuşuldu. Önümüzde güzel günler var. Milli takımın içinde de tatlı bir rekabet olacak. Bu rekabetten de güzel sonuçlar doğacak.” ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİR DE SINIFI GEÇTİ
Bir evimiz daha oldu

Milli Takım’ın İstanbul’a dönmesi isteniyor ama Anadolu’daki hava farkını gösteriyor. Antalya’nın ardından Eskişehir’de de test edildi onaylandı. İstanbul’da milli maçlarda kulüpçülük yapılmasının ardından genelde maçlarını Konya’da oynayan ay-yıldızlılar Antalya’nın ardından Eskişehir’deki yeni statta da boy gösterdi. Tribünler dolu ve destek tamdı. Federasyon yetkilileri, teknik ekip ve oyuncular bu durumdan hoşnuttu. “Yeni bir evimiz daha oldu” görüşleri ağırlıktaydı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...