HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özbek: İhraç FETÖ'den

Düzenleyen: /
Özbek: İhraç FETÖ'den
Dursun Özbek, Haber

SPOR Haberleri

Dursun Özbek net konuştu: “Yönetim ve disiplin kurulu aylar önce terör örgütüne yakınlıkları sebebiyle kararını vermiştir. Genel Kurul reddedince biz de tüzüğe uygun şekilde hareket ettik. İhraçların nedeni FETÖ’dür”

Burhan Can TERZİ

25 Mart Cumartesi günü gerçekleşen Galatasaray Genel Kurulu’nda yaşananlar son 4 gündür ülke gündeminin en tepesinde... Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı oldukları gerekçesiyle G.Saray’dan ihracı istenen eski futbolcular Hakan Şükür ile Arif Erdem’in üyelikten çıkarılması genel kurulda reddedilmişti. Akabinde Dursun Özbek yönetim kurulunu toplamış ve bu iki isim resmiyete “8 yıldır aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle” ihraç edilmişlerdi. Üyelikten çıkarılma nedenini de tepki gelinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bu konuda bir açıklama yaptı ve “İhraç sebepleri kesinlikle FETÖ’dür” dedi. 
Tasdik için gittik
Dursun Özbek, NTV’ye verdiği röportajda şunları söyledi: Bizde bu kulüpte ihraç sistemi şöyle çalışıyor. Yönetim kurlu olarak gereken kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Disiplin kurulunu konuları araştırır, savunmaları almak için kişileri davet eder ve buna göre bir karar verir. Elimde bulunan dosyalar Hakan Şükür’ün disiplin dosyası. Disiplin kurulu oluşturduğu dosyayı ve kanaatini yönetim kuruluna bildirir. Yönetim kurulu özellikle disiplin ile ilgili suçlarda ihraç kararını alabilir ama bunun tasdiki için genel kurula sevk eder. Genel kurulun tasdik işlemi ile birlikte ihraç işlemi gerçekleşir.
Kararı eylülde aldık
Galatasaray Yönetimi buna bağlı olarak Hakan Şükür’ün durumu itibarıyla ağustos ve eylül ayında bu kararları almış. Disiplin kurulunun gönderdiği gerekçelerle Hakan Şükür’ün üyeliğinin sonlandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Disiplin kurulu kararında ‘Hakan Şükür’ün cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı şüpheli hale gelmiştir’ denilmiştir.  Bu karar 21 Eylül 2016’da alınmış.  Benzer suçtan 7 kişiyi genel kurula sevk ettik. Kurulda 5 kişi ihraç edildi, Hakan Şükür ve Arif Erdem az bir farkla reddedildi. Galatasaray’ın hangi koşullarda üyeliğini sonlandırması çok net.
Genel kurul bizi çok üzdü
FETÖ / PDY üyesi olduğunu reddetmeyen Hakan Şükür, Galatasaray Kulübü üyesi olma hakkını zaten kaybetmiştir. Aynı suçtan 5 kişiyi daha sevk ettik onları ihraç ettiler ama diğerleri reddettiler. Onların geçmişte Galatasaray’da oynamış olmaları olayı nazik bir hale getirdi. Bu kararın bütün Galatasaray seven herkesi çok üzdüğünü, özellikle yönetim kurulu üyelerini son derece üzdüğünü belirtmek isterim. Yönetimi olağan üstü topladık ve konuyu tekrar gündeme aldık. Biz Hakan Şükür’ün ve Arif Erdem’in kesin FETÖ ve PDY bağlantıları çerçevesinde ihracına karar verdik. Tüzükteki aidat meselesi sadece karar mekanizmamızı çalıştırdı.    

ÖZBEK’TEN TAŞANLAR
∂ Israrla bir yönetim zafiyetinden söz ediliyor ama genel kurul hep bize güvenini gösteriyor. 
∂ Avrupa’ya gitmememe sıkıntımız yok. Hak kazanırsak seneye Avrupa’dayız. 
∂ Galatasaray’ın mali yapısını düzelteceğim. 
∂ Sneijder, Bruma, Muslera ile ilgili bugün alınmış bir radikal karar yok. 
∂ Mehmet Özbek, Mehmet Özbek’tir. Başkanın kardeşi değil. Mehmet Özbek’in faydalı olduğunu düşünüyorum.
∂ Protesto demokratik bir haktır. Ama maçın 55. dakikasında yapılmaması gerekir. 
∂ Tudor’un antrenmanları biraz daha farklı ve ağır. Takım ilk başlarda zorlandı ama şu an alıştılar. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...