Fenerbahçe'de hedef Bony

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de hedef Bony

SPOR Haberleri

Yeni sezona yeni bir golcüyle girmek isteyen Fenerbahçe’de arayışlar tüm hızıyla devam ederken, sarı-lacivertli yöneticilerin Manchester City’nin kadroda düşünmediği Wilfried Bony’yi kadroya katabilmek için büyük bir çaba harcadığı öğrenildi.

Uğur AKTAN

Geçen sezonu kiralık olarak Stoke City’de geçiren 28 yaşındaki oyuncunun Pep Guardiola tarafından yine kadroda düşünülmediği belirtilirken, Fenerbahçe ve İngiliz kulübü 1.5 milyon avroluk kiralama bedeli karşılığında büyük oranda anlaştı. Yıldızı Hollanda Ligi ekiplerinden Vitesse’de parlayan Fildişili Bony, 2013’te 12 milyon sterlin karşılığında Swansea City’ye transfer olmuştu. 

Guardiola oynatmıyor

Ada’daki ilk sezonunda Premier Lig’de 17, toplamda ise 26 gol atan Bony, 2014-2015 sezonu devre arasında ise 28 milyon sterlin karşılığında Manchester City ile anlaşmıştı. Manuel Pellegrini döneminde sıklıkla forma bulan golcü oyuncu, Guardiola’nın sisteminde net bir 9 numaraya yer vermemesi sebebiyle geçen sezon Stoke City’ye kiralanmıştı. Güçlü ve dengeli fiziğiyle özellikle ikili mücadelelerde ve kafa toplarındaki hakimiyetiyle dikkat çeken Bony’nin de düzenliği oynayacağı bir takıma gitmek istediği ve bu nedenle Fenerbahçe’nin teklifine sıcak baktığı öğrenildi. 

Satış olmazsa Dirar liste dışı

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi için oyuncu listesini bu gece bildirmek zorunda. Kapıdaki tehlike ise yeni transferlerden birinin dışarıda kalacak olması. Eğer bu geceye kadar 1 milyon avroluk bir oyuncu satışı olmazsa UEFA ile yapılan anlaşma gereği bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Dirar ve Valbuena ikilisinden biri liste dışı kalacak. O isim de Dirar olacak. 

"Baskıdan etkilenmem"

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mauricio Isla, çok büyük bir takıma geldiğinin farkında olduğunu söyledi. Fenerbahçe’den teklif aldıktan sonra geçen sezonki takım arkadaşı Bruno Alves’ten sarı-lacivertli takım hakkında bilgi aldığını belirten Şilili sağ bek, “Alves bana Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir takım olduğunu anlattı. Ben de tıpkı Fenerbahçeli taraftarlar gibi her maçı kazanmak istiyorum ve şampiyonluğu her şeyden çok arzuluyorum” dedi. Isla, Juventus’tan büyük takım baskısına alışkın olduğunu da söyledi.

FENERBAHÇE’NİN FORVET BORSASI

Niasse: Everton’da kadroda düşünülmüyor. Bir dönem Akhisar’da da oynayan oyuncu Fenerbahçe’ye gelmeye hazır ancak şu anda alternatiflerden biri olarak tutuluyor. 

Sow: Fenerbahçe’ye dönebilmek için kulübü Al Ahli ile temaslarını sürdürüyor. Senagalli yıldız sarı-lacivertli takıma dönerse yıllık ücretinin önemli bir kısmına “feda” demiş olacak.

Perez: Arsenal’den ayrılacağı kesin ancak İngilizlerin oyuncudan bonservis geliri elde etme çabası transferin önündeki en büyük engel.

Batshuayi: Aykut Kocaman Belçikalı oyuncuyu çok istiyor ancak Diego Costa ile de yollarını ayıracak olan Chelsea, geçen sene 39 milyon avroya transfer ettiği Batshuayi’yi kiralık olarak elinden çıkartmaya yanaşmıyor. Londra ekibinin bu yıl geçtiğimiz sezonun aksine Avrupa’da mücadele edecek olması ve teknik direktör Conte’nin bu doğrultuda geniş bir kadro istemesi de bu transferin önündeki en büyük engellerden biri.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...