Galatasaray'da Avrupa hezimetinin teknik patronunda son durum...

Düzenleyen:
Galatasaray'da Avrupa hezimetinin teknik patronunda son durum...

SPOR Haberleri

Açıklaması ve savunması olmayan Östersunds faciasının ardından yöneticiler Hırvat hocanın hemen gitmesi gerektiğini belirtiyor

BURHAN CAN TERZİ - Galatasaray’ın son 2 sezondur yaşadığı başarısızlıklara bir de Avrupa faciası eklendi... Avrupa’daki tarihi başarılar bu kez tersten yazıldı. 2014-15’ten bu yana şampiyonluğun kıyısından bile geçemeyen sarı-kırmızılılar, transfer şov yaparak damga vurduğu 2017 yazında tarihinin en büyük hezimetlerinden birini gördü. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda İsveç’in yeni (21 yıllık) vasat takımı Östersunds’la eşleşen sarı-kırmızılılar, rakibin bile ihtimal vermediği durumu yaşadı ve saf dışı kaldı (2-0 ve 1-1’lik sonuçlarla). Oysaki hem başkan hem de teknik direktör Igor Tudor, çok umutlu konuşuyor, taraftara müjdeler veriyordu. Fakat Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçta umuduna kilit vurulan sarı-kırmızılı taraftarlar, doğal olarak faturayı hem yönetime hem de hocaya kesti. 

Yöneticilerin tavrı net
Ancak Teknik Direktör Igor Tudor maçın ardından istifa etmeyeceğini belirtti. Yönetim penceresinden de böyle bir karar almak şu an için söz konusu değil. Ayrıntılarına gelirsek. Maç sonu Başkan Dursun Özbek’in, Hırvat hocaya kapıyı gösterip, göstermeyeceği merak ediliyordu. Sıcağı sıcağına hezimet sonrasında kurmaylarıyla kısa bir toplantı yapan Özbek, tüm mesai arkadaşlarından “Hocayı gönderelim” tavsiyesini aldı. Dün gerçekleştirilen istişare toplantısında da yöneticilerin fikri ve tavrı değişmedi. Başkan Dursun Özbek ise yeni hocayla yüzde yüzde yüz anlaşmadan, Tudor’a çıkışını vermek istemediğini söyledi. Galatasaray görüştüğü yeni hoca adayı da Mircea Lucescu’dan başkası değil.

Lucescu tereddütte 
Galatasaray’da 2000-2002 yılları arasında görev yapan, sarı-kırmızılılara 1 Avrupa Süper Kupa zaferi, bir de şampiyonluk yaşatan Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu ise şu an için kararını vermiş değil... Görüşmeleri Sportif Direktör Cenk Ergün yürütürken, tecrübeli teknik adamın, Florya’daki çalışma şartlarından ve yönetimle ilgili kuşkuları bulunuyor. Kariyerini sonunda güzel bir final yapmayı planladığı, bu finali de Galatasaray’la yapmayı çok istediğini Cenk Ergün’e ileten Lucescu ancak tüm detayları en ince ayrıntısına kadar önüne sunulmasını, yönetimin samimiyetini kanıtlamasını talep etti. Görüşmeler devam ediyor.

Kendisi de hedef tahtası haline gelen Başkan Özbek ise Lucescu’dan onay almadan Tudor’a kapıyı göstermeyi düşünmüyor

İSVEÇ BASINI:
Büyük G.Saray’ı kupadan attılar!

Galatasaray’ın Östersunds’a elenmesine İsveç basını da geniş yer ayırdı. Aftonbladet gazetesi, “Büyük kulübü eleyen Östersunds’tan sürpriz” başlığını kullandığı haberin alt başlığında, “Dünya devi Galatasaray’ı yenen Östersunds’un soyunma odasında çılgın kutlama” ifadesi kullanıldı. Expressen gazetesi, “Sürpriz tamamlandı, Östersunds yoluna devam ediyor” başlığını kullandı. Haberde, “Küçük Östersunds büyük Galatasaray’ı Avrupa Ligi’nden attı” cümlesine yer verdi.

SAMPDORİA’DAN 4.5 MİLYON 
Sinan Gümüş Çizme yolunda
UEFA Avrupa Ligi’nden elenen Galatasaray’da şok devam ederken, kulüpten kopup Benfica’nın yolunu tutmak üzere olan Sinan Gümüş’e sürpriz bir talip daha çıktı: Sampdoria... Serie A’da bu sezon üst sıraları hedefleyen kulüp, sarı-kırmızılı takımın genç yıldızı için 4.5 milyon avroyu gözden çıkardı. G.Saray cephesi sıcak para teklif eden İtalyanlara olumlu geri dönüş yaparken, kesin kararın hafta içinde bildirileceği, yüksek ihtimalle Sinan’ın çizme yolunu tutacağı ifade edildi. 

“KUSURA BAKMAYIN”
Başakşehir şaka yapmış!
Medipol Başakşehir Kulübü, Galatasaray’ın Östersunds’a elenmesinin ardından  twitter hesabından “Bu zor gecenin ardından Başakşehir’e transfer olmak isteyen tüm taraftarlara kapımız açık” mesajını atmıştı. Görselinde de eski G.Saraylı Chedjou vardı. Sarı-kırmızılılar tepki gösterdi. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı da olan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ “Burada çok güzel bir dostluk var. Bazen maksat aşmış olabilir. Bu anlamda da bir üzüntü olduysa onlar da kusura bakmasın. Ege’de büyük bir deprem oldu, onu ciddiye almamız lazım. Bunlar ise bir şaka” ifadelerini kullandı. 

Tepkiden kaçış!
Galatasaray’da gergin taraftar Florya başta olmak üzere tepki gösterecek sorumlu ararken yönetim Teknik Direktör Igor Tudor’un isteğiyle yeni bir kamp kararı aldı. Takımı bu atmosferden uzak tutmak için yurt dışında yeni bir kamp yeri arayışı başladı. 

Korkmaz istiyor ama teklif yok
Galatasaray’ın eski kaptanı ve teknik direktörü Bülent Korkmaz, yeniden Florya’nın başına geçmek için nabız yokluyor. Camianın etkili isimleriyle temasta olan genç teknik adam yönetime de “Her an göreve hazırım” şeklinde mesaj gönderdi. Ancak G.Saray yönetimi şu an Bülent Korkmaz’a herhangi bir teklif götürmedi. 

Umutsuz vaka Rodrigues
Galatasaray’ın geçen sezonun devre arasında 3.5 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Garry Rodrigues, hayal kırıklığı oluşturmaya devam ediyor. Şu ana kadar beklentilerin çok altında kalan 26 yaşındaki futbolcu önceki gün maçın son 20 dakikasında sahne alırken, takıma katkı sağlayamadı.

Al birini, vur ötekine
Galatasaray’ın merkez orta sahasındaki Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci en çok eleştiri alan oyuncuların başında geldi. Östersunds maçında top ayaklarına geldiğinde yuhalanan futbolculara tepki sosyal medyadan dün de devam etti. Özellikle Tolga’nın 2 milyon avroluk yıllık garanti ücretine vurgu yapıldı. 

Sneijder’i geri getiririm
G.Saray’ın 2018’deki seçiminde aday olacağını açıklayan Mustafa Cengiz, Östersunds mağlubiyeti sonrası konuştu. Cengiz, “Bugün istifa kararı alsalar ve yönetime biz gelsek, Sneijder’i hiç düşünmeden geri getiririm. Sneijder gelir, takımda başka kelleler gider. Sneijder ücretini indirmeye de razıydı” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...