Fenerbahçe namağlup unvanını korudu!

Düzenleyen:
Fenerbahçe namağlup unvanını korudu!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Avusturya takımlarına karşı namağlup unvanını korudu.

Avusturya temsilcileriyle 5. kez mücadele eden sarı-lacivertliler, bu maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı. 

İlk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1996-1997 sezonunda grup aşamasında bir Avusturya takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, Rapid Wien'le oynadığı maçlarda sahadan 1-1'lik beraberlik ve 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Salzburg'la da ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalmış, rövanşı İstanbul'da 3-1 kazanmıştı. Sarı-lacivertliler, Sturm Graz'ı da yenerek Avusturya takımları karşısındaki üstünlüğünü devam ettirdi.

Sturm Graz ise tarihinde ilk kez bir Türk takımına yenildi. Daha önce Galatasaray'la 4 kez karşılaşan Avusturya temsilcisi, bu maçlarda ikişer galibiyet ve beraberlik almıştı. Sturm Graz, Türk takımları karşısındaki namağlup unvanını Fenerbahçe karşısında bıraktı.

AVRUPA'DA SAHASINDA SON 8 MAÇI KAYBETTİ
Sturm Graz, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son 8 maçı da kaybetti.

Son 8 maçta seyircisi önünde galip gelemeyen Avusturya temsilcisi, sahasındaki son galibiyetini 6 yıl önce elde etti. Sturm Graz, 3 Ağustos 2011'de UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Gürcü rakibi Zestafoni'yi 1-0 yenmişti. Bu galibiyetten sonra Sturm Graz, sırasıyla Bate Borisov, Lokomotiv Moskova, Anderlecht, AEK, Breidablik, Rubin Kazan, Mladost ve Fenerbahçe'ye kaybetti.

ZULECHNER DEVAM EDEMEDİ
Sturm Graz'ın santrforu Philipp Zulechner, sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi.

Maçın 13. dakikasında Ozan Tufan'ın faulü sonrası sakatlanan Avusturyalı oyuncu, 16. dakikada yerini Philipp Huspek'e bıraktı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...