Hem yaşlı hem golcü

Düzenleyen:
Hem yaşlı hem golcü

SPOR Haberleri

Bu sezon yabancı transfer yağmurunun yaşandığı ligimiz iki konuda Avrupa’nın zirvesinde. Hem yaşıyla hem de golleriyle.

Süper Lig, maç başına 3,24 golle Avrupa’nın 5 büyük ligi kabul edilen İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa’nın da önünde yer aldı. Savunmasıyla ünlü İtalya’nın 2,85 gol ortalamasıyla Avrupa’nın diğer dört büyük ligini geride bırakması dikkati çekti. Üçüncü sırada 2,62 ile İspanya vardı. Fransa’da ise ilk 6 haftadaki gol ortalaması 2,51’di. İngiltere Premier Lig’de 2,44, Bundesliga’da ise 2,37 gol ortalaması elde edildi.

 31 lig içinde zirvede
Ve ne ilginçtir ki Avrupa’da en yüksek yaş ortalamasına sahip lig 28,63 ile Süper Lig oldu. Yaş konusunda Türkiye’yi Güney Kıbrıs ile Rusya izlerken, 31 lig içerisinde en düşük yaş ortalamasına sahip ligler ise Slovenya (24,50), Hırvatistan (24,59), Hollanda (25,10) idi. Avrupa’nın 5 büyük ligi arasında en yaşlısı 27,22 ortalamayla İngiltere Premier Lig olurken, 26,00 yaş ortalamalı Bundesliga söz konusu ligler arasındaki en genç lig konumunda yer aldı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...