Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolara hücum ediyorlar

Düzenleyen:
Dolara hücum ediyorlar

Ekonomi Haberleri

3 trilyon doları yöneten fon yöneticileri Fed'in kararı sonrasında dolara dönüyor.

Fed'in faiz kararının ardından dolarda bir canlanma belirtisi görülürken, büyüklüğü 3 trilyon doları bulan kaynağı yöneten fon yöneticileri dolardaki düşüşün yeteri kadar uzun olduğu düşüncesinden hareketle dolara yönelmeye başladı. 

Mellon Capital, State Street Global Advisors ve UBS, Fed'in Aralık ayında faiz artıracağına ilişkin verdiği sinyal dolayısıyla doların 2017'de yaşadığı yüzde 9'luk kaybın bir kısmının geri alacağını öngörüyor. 

Fonların bu yeni fikri, Fed'in 2017'de bir faiz artışı olacağına ilişkin verdiği sinyal ve ardından doların yükselmesi sonrasında şekillendi. 

State Street Global Advisors'dan Collin Crownover, dolardaki aşağı yönlü hareketin sonlandığını ve bu hareketin zayıflayacağını düşündükleri belirtti.

Mellon Capital'dan Sinead Colton da doları beğenmeye devam ettiklerini, bilanço küçültmenin de de fakto bir sıkılaşma anlamına geldiğini söyledi.         

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesiyle yukarı yönlü bir hareket sergilemiş, fakat Trump'ın ekonomiyi hareketlendirmek için vaat ettiği düzenlemeleri hayata geçirememesi ve ABD'de yaşanan politik kriz dolayısıyla gerileme eğilimi göstermişti. 

Son zamanlarda Trump'ın Demokratlarla uzlaşmaya vardığı yasal girişimler de dikkate alındığında dolara ilişkin bakış açısının da değiştiği görülüyor. 

FED PAS GEÇTİ AMA FAİZ ARTIŞI SİNYALİ VERDİ

ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyonun düşük seyrini sürdürmesine rağmen yıl sonuna kadar bir kere daha faiz artırabileceğine işaret ederken, politika faizini değiştirmedi.

Fed, 2008 yılındaki finansal kriz sonrası satın aldığı 4.2 trilyon dolar tutarındaki tahvil portföyünü azaltmaya Ekim ayında başlayacağını da açıkladı.

Merkez bankasının iki gün süren politika toplantısının ardından açıklanan orta vadeli ekonomik tahminlere göre 16 üst düzey Fed yetkilisinden 11'i politika faizinin yıl sonunda şu anki seviyenin 25 baz puan üzerinde, yani yüzde 1.25 ile yüzde 1.50 arasında olacağını düşünüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...